Torsdag, 2. juli 2020 — af Marianne Singer

Prins Harry overrasker på Dianas fødselsdag

Prins Harry.
Prins Harry.
Foto: Mega
Prins Harry overraskede alle, da han på det, der ville have været hans mor, prinsesse Dianas fødselsdag, sendte en videohilsen hjemme fra Los Angeles.

Det var på alle måder rørende, da prins Harry, 35, onsdag sendte en videohilsen i forbindelse med uddelingen af prisen The Diana Award, der hædrer unge mennesker, som gjort en særlig indsats i samfundet. 

Prisuddelingen fandt sted samme dag, som prinsesse Diana ville være fyldt 59 år. 

Prinsesse Diana med prins Harry.
Foto: Mega
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Valgte ikke den nemme vej

- Jeg er så umådelig stolt over at deltage i denne prisuddeling, idet den ærer min mors minde og får det bedste frem i mennesker som jer. I gør alle en fantastisk indsats og i denne usikre tid har I fundet styrken og inspirationen indeni jer for at gøre en postitiv forskel i verden. Og jeg elsker, at The Diana Award kan hjælpe jer med det, begyndte prins Harry sin tale. 

- Jeg ved, at min mor har været en inspiration for mange af jer, og jeg kan garantere jer, at hun ville have støttet op om jer. Ligesom mange af jer valgte hun ikke den nemme vej eller den populære eller den mest komfortable. Men hun stod for noget og hun støttede op om folk, der havde brug for det, fortsatte han. 

Enig med Meghan

Prins Harry, der også talte på sin bror, prins Williams vegne, kom også ind på Black Lives Matter-bevægelsen. 

- Min hustru sagde for nylig, at vores generation og dem før os ikke har gjort nok for at rette op på vores fejl fra fortiden. Det er jeg også ked af - ked af at vi ikke har fået verdenen lavet til et sted, som I fortjener. 

Ringede hjemmefra

Undervejs fremhævede prins Harry blandt andre 24-årige James Frater fra London, der kæmper mod racisme og for at få flere sorte studerende ind på univeristeterne. 

Prins Harry foretog, ifølge magasinet Hello, video-opkaldet hjemme fra Los Angelses, hvor han bor sammen med hertuginde Meghan og sønnen Archie på et år. 

Fælles sag med bror

Prisen The Diana Award bliver uddelt af organisationen ved samme navn og støttes af både prins Harry og prins William.

Den blev stiftet i 1999 til minde om prinsesse Diana med udgangspunkt i hendes tro på, at unge mennesker kan ændre verdenen til et bedre sted. 

Mange nomineringer 

Hvert år bliver tusindvis af unge mennesker nomineret af deres lokalsamfund eller individer for deres inspirerende indsats. 

Det er første gang, at prisuddelingen blev afholdt virtuelt.

Tryk her for at se videoen med prins Harry

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden