12. dec. 2013
Af Malan Joensen

Prins Harry på Sydpolen: Vi er i højt humør

Prins Harry.
Prins Harry.
Foto: AOP
Den britiske prins har i de seneste tre uger kæmpet sig frem over Antarktis.

Selv om prins Harry, 29 år, i disse dage befinder sig på Sydpolen, et af jordens koldeste steder, er de barske strabadser ikke noget, der tynger humøret.

Det skriver Daily Mail.

Prinsen gennemfører turen sammen med en gruppe sårede krigsveteraner til fordel for velgørenhedsorganisationen ”Walking with the Wounded”.

Glad for at følges ad

Oprindeligt var planen, at tre hold skulle kæmpe om at nå frem til Sydpolen først, men konkurrencen blev afblæst på grund af frygt for deltagernes sikkerhed, i takt med at de øgede presset på dem selv for at nå først.

I stedet følges man nu sammen ad til målet.

- Vi er tre en halv dag fra Sydpolen. Jeg tror, vi nærmer os ret hurtigt. Vi har nu været herude i omkring tre og en halv uge, og alle er i virkelig højt humør. Konkurrencen blev aflyst for nogle dage siden, og det er en rigtig god beslutning. Det er rart at se alle tale sammen, ikke kun hver aften fordi vi slår lejr sammen, men også i løbet af dagen, fortæller prins Harry.

Prins Harry er glad for sollyset

- Alle glæder sig rigtig meget, til vi når målet. Men det er nok med blandede følelser for nogle mennesker - for eksempel mener Duncan (deltageren Duncan Slater, der har fået begge ben amputeret som følge af en vejsidebombe i Afghanistan i 2009, red.) ikke, det er en stor nok udfordring blot at gå til Sydpolen, hvilket er årsagen til, han virkelig nød konkurrencen. Jeg tror, at alle derhjemme vil forstå, at det faktum, at man er i stand til at gå 100 kilometer uden ben under disse forhold er en ret fantastisk præstation i sig selv, tilføjer prins Harry, der også kan fortælle, at temperaturen er omkring – 35 grader celcius, og at der er sollys døgnet rundt, hvilket er rart for deltagerne, da det holder teltene mere varme om natten.

Læs mere om: