12. feb. 2013
Af af Dorte Quist

Prins Harry rejser igen til Sydafrika

Prins Harry
Prins Harry
Foto: AOP
Englands omstridte Prins Harry vil skabe opmærksomhed om sin velgørenhedsfond, Sentebale.

Engelske prins Harry har planlagt at besøge Lesotho og Sydafrika på vegne af sin egen velgørenhedsfond, Sentebale, i slutningen af februar.

Prins Harry, der for kort tid siden sluttede sin militærtjeneste i Afghanistan, grundlagde sammen med vennen og kollegaen prins Seeiso fra Lesotho i 2006 fonden Sentebale - som betyder "Glem os ikke" - hvis formål er at hjælpe udsatte børn i Lesotho og Sydafrika.

Det er kun tre år siden, prins Harry sidste besøgte Sentebales skoler i Afrika, dengang sammen med sin storebror, William.

- Hver eneste time, jeg tilbringer med børnene, giver mig en god fornemmelse. Børnene holder virkelig mine fødder på jorden, fortalte prins Harry dengang.

På turen i slutningen af måneden vil prins Harry besøge flere af projekterne i Lesotho samt deltage i en gallemiddag i Johannesburg i Sydafrika. Prins Harry skal også deltage i møder med fondens bestyrelse, hvor man skal diskutere, om fondens arbejde skal udvides til at dække flere afrikanske lande. Under besøget i 2010 talte brødrene om deres mor prinsesse Dianas velgørenhedsarbejde.

- Hun ville have været stolt at det, som Harry har gjort med Sentebale. Det er jo et projekt, som han har fået op at stå helt fra grunden, sagde hans storebror, prins William, dengang.

Læs mere om: