11. jan. 2016
Af Juliane Olsen

Prins Harry rejser til Nepal

Prins Harry
Prins Harry gæster Nepal som den første fra det britiske kongehus i mange år.
Foto: AOP
Det er nu bekræftet, at prins Harry for første gang skal besøge jordskælvsramte Nepal i løbet af foråret.
Den 31-årige prins Harry har planlagt et officielt besøg i Nepal i løbet af det kommende forår. Offentliggørelsen kommer efter nyheden om prins William og hertuginde Catherines kommende besøg i Bhutan. - Prins Harry vil aflægge et officielt besøg i Nepal dette forår. Det bliver første gang, at Hans Kongelige Højhed besøger landet, lyder meddelelsen fra hoffet. LÆS MERE: Nostalgisk prins Harry spottede Diana-foto

Prins Harry følger dronning Elizabeth

Nyheden er offentliggjort på Kensington Palaces officielle Twitter-profil, og prins Harry tager af sted på dronning Elizabeths opfordring. Prins Charles, prins Philip og dronning Elizabeth har alle tidligere besøgt landet, som vores danske kronprins Frederik også gæstede i september 2015. Prins Philip var sidste gang i Nepal i 2000, og prins Harrys besøg vil blive det første aflagt af det britiske kongehus, efter Nepal blev republik i 2008.

Prins Harry følger genopbygning

Der er endnu ikke offentliggjort et officielt program for turen, men det forventes, at prins Harry skal følge genopbygningen af landet, præcis som vores egen kronprins gjorde det. I april 2015 ramte et stort jordskælv Kathmandu, og her blev 9000 mennesker dræbt, mens 23.000 blev sårede.

Læs mere om: