Onsdag, 26. februar 2014 - af af Lisbeth Grübe

Prins Harry til Mandela-ceremoni i stedet for farmor

Prins Harry
Prins Harry
Foto: AOP
Den 29-årige prins William vil repræsentere det britiske kongehus til mindegudstjeneste på vegne af sin farmor, dronning Elizabeth.

Prins Harry, 29, er mand for at påtage sig en ærefuld, kongelig opgave på vegne af sin farmor, 87-årige dronning Elizabeth. Når Westminster Abbey i London på mandag, den 3. marts, danner rammen om en gudstjeneste til minde om den afdøde, tidligere sydafrikanske præsident, Nelson Mandela, bliver det Harry, der repræsenterer det britiske kongehus. Det bekræfter Clarence House ifølge Hello Magazine.

Gudstjenesten skal ære Mandelas liv og vil blive transmitteret på britiske BBC. Desmond Tutu, den tidligere ærkebiskop af Cape Town, vil holde en tale til ceremonien, mens dekanen for Westminster Abbey, John Hall, vil forestå gudstjenesten. Højtideligheden sluttes af med en privat reception, hvor prins Harry er med som æresgæst.

I december var det prins Harrys far, prins Charles, der var med til Nelson Mandelas stemningsfulde begravelse som kongelig repræsentant for Storbritannien. Både han og dronning Elizabeth mødte Mandela ved flere lejligheder, og begge udtrykte sorg over statsmandens bortgang.

Kort efter Mandelas død udsendte hoffet på vegne af dronning Elizabeth en dybfølt kondolence:

”Dronningen var dybt bedrøvet over nyheden om Nelson Mandelas død i aftes. Han arbejdede utrætteligt til gavn for sit land, og hans arv er det fredelige Sydafrika, vi ser i dag. Hendes Majestæt husker med stor varme sine møder med Mandela og sender sin dybeste medfølelse til hans familie og befolkningen i Sydafrika i denne triste tid.”

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden