Søndag, 11. april 2021 - af Marianne Singer

Prins Philips begravelse: Så mange danske detaljer vil der være

Prins Philip.

Prins Philip.

Foto: Mega
Flere fine danske detaljer vil præge prins Philips begravelse på lørdag.

Selvom corona-restriktioner i høj grad påvirker antallet af gæster og offentlighedens deltagelse i prins Philips begravelse lørdag den 17. april, bliver begravelsen stadig en kæmpe begivenhed i fornemme og pompøse rammer med en lang række, traditionsrige indslag og med fornemme gæster fra den kongelige familie.

Under begravelsen vil der også være flere fine danske detaljer, hvis man holder godt øje. 

Præget af danske rødder

Således er prins Philips flag med hans våbenskjold, som kommer til at smykke kisten, præget af hans danske og græske rødder.

Flaget er delt op i fire dele: 

Første del viser Danmarks rigsvåben, der består af tre gående, blå løver med røde tunger og kronet med gyldne kroner. Et gyldent skjold udgør baggrunden og er belagt med 9 røde hjerter, eller som de officielt betegnes, søblade.

Anden del i flaget repræsenterer Grækenland og består af et hvidt kors på en blå baggrund.

Tredje del repræsenterer prinsens familienavn Mountbatten, der består af fem sorte og hvide striber, mens den fjerde del af flaget henviser til hans titel hertugen af Edinburgh og består af et rødt og sort slot, der også er en del af byen Edinburghs våbenskjold. 

Se billede af flaget ved at klikke her

Helt oppe ved alteret

Endvidere vil prinsens insignier fra Danmark og Grækenland, det vil sige hans medaljer og dekorationer, ifølge Buckingham Palace, blive lagt frem foran alteret i St. George's Chapel under begravelsen sammen med insignier fra Storbritannien og Commonwealth-landene samt hans Field Marshal's baton og Royal Air Force Wings.

Læs alt om prins Philips danske forbindelse her: 

 

 

Læs mere om:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden