Prins William åbner nyt Kina-center i Oxford

Prins William fik en varm velkomst af lokale skolebørn, da han åbnede en ny universitetsbygning i Oxford.

Prins William fik en varm velkomst af lokale skolebørn, da han åbnede en ny universitetsbygning i Oxford.

Foto: AOP
Hertuginde Catherine måtte blive hjemme, da hun lider af ekstrem graviditetskvalme.

Prins William var i godt humør, da han i går, den 8. september, deltog i åbningen af en ny afdeling på St. Hugh’s College i Oxford: The Dickson Poon University of Oxford China Centre Building.

Hertugen af Cambridge blev modtaget af glade lokale skolebørn, der vinkede med britiske og kinesiske flag, da han ankom til den nye universitetsbygning på St Hugh’s College i Oxford.

Prins Williams begejstring havde sikkert også lidt at gøre med nyheden om, at hans kone er gravid igen — han så ud til at blive endnu mere glad for den varme modtagelse, han fik af børnene, end han plejer at blive, og han tog sig tid til at hilse på dem inden åbningen.

Nogle svære dage for hertuginde Catherine

Men hertuginde Catherine dukkede ikke op, da hun lider af ekstrem morgenkvalme  – præcis ligesom da hun var gravid med prins George. Ifølge prins William har de seneste par dage været svære for hende.

Prinsen blev budt velkommen af ansatte, studerende og venner af St. Hugh’s College, og derefter fik han en rundtur i den nye bygning.

Den samlede pris for det nye center er 21 millioner pund (cirka 195 millioner kroner), og de fleste af pengene er kommet fra yderst gavmilde donationer fra forskellige bidragydere. De nye bygninger er opkaldt efter en af de mest betydningsfulde bidragydere, Hong Kong-filantropen Dickson Poon, som alene har støttet projektet med 10 millioner pund (cirka 93 millioner kroner)

Med disse nye bygninger bliver det for første gang muligt at samle akademikere fra en stribe forskellige fag, som alle deler en akademisk interesse i kinesiske forhold.

Herunder kan du se en video fra gårsdagens begivenhed:

Denne artikel er lavet i samarbejde med Royalista.com - læs også: Dronning Letizia viser ryggen i sexet kjole

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden