Torsdag, 28. juni 2018 - af Dorte Quist

Prins William besøger oldemors grav i Jerusalem

Prins William

Prins William

Foto: All Over Press
Den engelske tronarving er på rundtur i mellemøsten og besøger både israelske og palæstinensiske områder.

På den sidste dag af sin tredages tur rundt i Mellemøsten lagde prins William en buket blomster på sin oldemors gravsted i Jerusalem.

Prinsesse Alice, der var mor til prins Philip, og dermed dronning Elizabeths svigermor, døde i 1969, som prinsesse af både Grækenland og Danmark.

Turens højdepunkt

Prins William har rejst rundt i Jordan, Jerusalem og det besatte palæstinensiske område i tre dage, hvor han blandt andet har mødt Israels premiereminister, Benjamin Netanyahu, præsident Reuven Rivlin og palæstinensernes præsident, Mohamoud Abbas.

I Jordan besøgte prins William også det sted, hvor hans hustru, hertuginde Catherine, boede på et tidspunkt i sin barndom.

Men det familiemæssige højdepunkt på turen var besøget ved prinsens oldemors, prinsesse Alice, gravsted. Prinsessen døde i 1969, og blev først begravet i St Georges kapel ved Windsor Castle, men da det var hendes udtrykkelige ønske at blive begravet af den russisk-ortodokse kirke ved Oliebjerget øst for Jerusalem, tæt på hendes tante, den russiske storhertuginde Elizabeth, blev hendes kiste flyttet til Israel i 1988.

Kendt for sin hjælp

Prinsesse Alice blev efter Anden Verdenskrig kendt for at have reddet en jødisk familie fra nazisterne under krigen i Grækenland, hvor hun gemte dem i sit hjem.

Ved mindehøjtideligheden ved prinsessens kiste mødte prins William bl.a. en af efterkommerne af Rachel Cohen, moren i familien, der boede skjult hos prinsesse Alice.

Prins William ved sin oldemors gravsted.

Foto: AOP

Prins William ved sin oldemors gravsted.

Foto: AOP

Prins William i Jerusalem.

Foto: AOP

Prins William i Jerusalem.

Foto: AOP

Prins Williams farfar, prins Philip med sin mor, prinsesse Alice.

Foto: AOP
Foto: All Over Press

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden