24. jan. 2019
Af Marianne Singer

Prins William interviewede ikonisk TV-personlighed

Prins William
Prins William.
Foto: Mega
Prins William påtog sig rollen som interviewer og stillede spørgsmål til en af verdens mest respekterede naturformidlere under det økonomiske topmøde i Davos.

Der var vigtige og alvorlige emner på bordet, da prins William havde inviteret den legendariske TV-personlighed Sir David Attenborough op på scenen under det årlige økonomiske topmøde i Davos, Schweiz.

Normalt er det prins William, der bliver interviewet af journalister, men denne gang var rollerne byttet om.

To karismatiske herrer

Sir David Attenborough har i mere end 50 år haft fokus på naturen i sine naturhistorieprogrammer, og dagens emne var derfor meget naturligt klimaforandringerne.

I en halv times tid talte de to karismatiske herrer om de mange udfordringer og faren ved klimaforandringer.

Budskab til verdens ledere

Prins William bad også Attenborough om at komme med et budskab til verdens ledere, der i disse dage er samlet i Davos.

- Vis hensyn til miljøet. Vis ikke bare omsorg overfor miljøet, men også en grad af respekt og ærefrygt, lød det fra TV-personligheden, der med sine 92 år er jævnaldrende med dronning Elizabeth.

Nød værtsrollen

Prins William nød sin nye rolle som vært.

- Det er en personlig gave for mig at sidde her og stille dig spørgsmål. Normalt er det mig, der bliver stillet spørgsmål til, så det er dejligt, at rollerne for en gangs skyld er byttet rundt, sagde prins William.

Prins William har i mange år kæmpet for miljøet og naturen ved blandt andet at have fokus på truede dyrearter og beskyttelse af udsatte områder i Afrika.

Prins William og Sir David Attenborough i 2016:

https://imgix.billedbladet.dk/rexfeatures_7532238q_0.jpg
Foto: Mega

Læs mere om: