Onsdag, 30. maj 2012 - af af Juliane Olsen/Newsdesk

Prins William: Jeg er ked af, at min mor aldrig møder Kate

Prins William savnede sin mor ekstra meget, da han blev gift med Kate sidste år
Prins William savnede sin mor ekstra meget, da han blev gift med Kate sidste år
Foto: AOP
I et åbenhjertigt interview mindes Dianas to sønner deres mor og tænker på, hvordan hun ville have taget imod sin svigerdatter, hertuginde Kate

Der har været en del anledninger til stor festivitas i det britiske kongehus de sidste år. Prins William og hertuginde Kates store bryllup er veloverstået, og lige om lidt kan Dronning Elizabeth fejre sit 60 års jubilæum på tronen.

Men det er ikke uden bittersøde tanker, at den afdøde prinsesse Dianas to sønner, prins William og prins Harry, ser tilbage på det, som er sket, uden, at hun kunne være til stede. I et interview med den amerikanske journalist, Katie Couric, åbner de to unge mænd op for deres tanker om deres mor.

- Nej, selvfølgelig var det hårdt. Du ved, hun - jeg synes, at hun nok havde den bedste plads i huset. Men ja, hun ville have elsket at være til stede. Hun ville have elsket Kate, siger prins Harry om brylluppet.

Vil aldrig møde Kate

Hendes ældste søn, prins William, indrømmer da også, at han måtte kæmpe med sig selv for at holde facaden på sin store dag og ikke lade sorgen over Diana overvælde ham.

- Det var meget svært. Jeg forberedte på en måde mig selv, så det ikke blev… jeg var på en måde mentalt forberedt, jeg ønskede ikke at have en bævrende underlæbe eller noget i den stil. Det er den eneste gang siden hun døde, hvor jeg tænkte ved mig selv, at det ville have været fantastisk, hvis hun havde været der. Og virkelig sørgeligt for hende mere end noget andet, at hun ikke kunne være i stand til at være der. For jeg tror, at hun ville have elsket dagen, og jeg tror forhåbentligt, at hun ville have været meget stolt af os begge den dag. Jeg er bare meget ked af, at hun aldrig får en chance for at møde Kate, siger han.

Til trods for den store sorg, så var der dog også andre mere jordnære elementer ved brylluppet, som samtalen kom ind på. Prins Harry kunne blandt andet fortælle, hvor nervøs han var før brylluppet.
- Jeg var utrolig nervøs. Alle var nervøse. Og alt var lidt sløret for at være helt ærlig, fordi kun Gud ved, hvor mange milliarder øjne, der var fokuserede på os. Heldigvis, hovedsagligt på de to, siger han.
Programmet 'The Jubilee Queen With Katie Couric' bliver sendt i aften på den amerikanske tv-kanal ABC.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden