30. jan. 2018
Af af Marianne Singer i Sverige

Prins William og hertuginde Catherine i Skandinavien: Travlt program

Hertuginde Catherine.
Hertuginde Catherine.
Foto: AOP
Prins William og hertuginde Catherine har et tætpakket program til deres besøg i Sverige og Norge.

Prins William og hans gravide hustru, hertuginde Catherine, har taget hul på deres visit i Sverige med et besøg på på bandy-banen i Vasaparken.

På førstedagen af prins William og hertuginde Catherines tur rundt i Stockholm venter der dem også en fornem frokost på det kongelige slot med kronprinsesse Victoria og prins Daniel samt kong Carl Gustaf og dronning Silvia som værter.

Spadserer fra slottet

Derefter kommer et af besøgets højdepunkter, når prins William og hertuginde Catherine sammen med kronprinsesse Victoria og prins Daniel spadserer fra slottet til det charmerende torv Stortorget i Gamla Stan.

Undervejs hilser de to powerpar på mange mennesker, der helt sikkert står klar langs ruten.

Lærer om Nobel

Prins William og hertuginde Catherine kan også se frem til at lære mere om Nobel Prisens historie sammen med Victoria og Daniel på Nobel Museet og se på ungt, svensk design på arkitekt- og design ArkDes.

Dagen slutter med en festlig middag hos den britiske ambassadør David Cairns.

Besøger skole

På andendagen er prins William og hertuginde Catherine klar til at høre om, hvordan man kan hjælpe børn og unge med psykiske udfordringer på Karolinska Institute sammen med kronprinsesseparret.

Parrene besøger efterfølgende folkeskolen Matteusskolan, hvor de skal møde elever og lærere, der har lært om at håndtere unges mentale udfordringer gennem programmet Youth Aware of Mental Health (YAM).

Hjemme hos Victoria

I stormagasinet Nordiska Kompaniet kan prins William og hertuginde Catherine sammen med kronprinsesse Victoria og prins Daniel derefter opleve en interaktiv udstilling med britisk design.

Som noget helt særligt er prins William og hertuginde Catherine også inviteret hjem til en hyggelig kop te hos kronprinsesse Victoria og prins Daniel på Haga slot.

Andendagen slutter ligeså festligt som førstedagen gjorde for prins William og hertuginde Catherine og kronprinsesse Victoria og prins Daniel - denne gang med en glamourøs reception på centret Fotografiska, hvor flere kendte, svenske stjerner vil være tilstede.

Videre til Norge

På tredjedagen tager prins William og hertuginde Catherine til Uppsala, hvor de besøger det svenske flyvåben og derefter fortsætter til Norge, hvor de er gæster hos den norske kongefamilie.

Undervejs har prins William og hertuginde Catherine blandt andet fokus på design, børn og unges psykiske sundhed og nordisk friluftsliv.

Læs mere om: