24. okt. 2013
Af dkeditorial

Prins William og Kate båret på trone

25 lokale mænd gav prinseparret en helt speciel oplevelse, da de bar dem ind på den polynesiske ø Tuvalu på en fin trone.

Humøret var højt hos William og Kate, da de under deres "Diamantjubilæums-rejse" i Sydøstasien tirsdag nåede til deres sidste destination - øen Tuvalu, der er verdens tredje mindste land med kun 10.500 indbyggere.

Og det vil helt sikkert kalde endnu flere smil frem hos dem, at en domstol i Paris samme dag afgjorde, at det franske ugeblad Closer ikke må offentliggøre yderligere af de topløse billeder af Kate fra parrets ferie i Sydfrankrig. Forbuddet gælder dog kun de franske medier.

Ligesom i de foregående dage var der også på Tuvalu planlagt en lang række spændende arrangementer til William og Kate.

Allerede i lufthavnen ventede der dem den første overraskelse, da en gruppe stærke mænd i farverige klæder stod klar med en flot trone, som de kongelige skulle transporteres ind til hovedøen med. Både William og hans hustru satte sig straks op og blev så ført ind til centrum af landet, hvor de overværede velkomstceremonien kaldet falekaupule.

Derefter fik de smukke blomsterkranse i håret og gik i gang med en rundvisning på den naturskønne ø. Det førte dem blandt andet til den lokale skole, hvor prinsen spillede volleyball og åbnede en kokosnød med en machete. Senere på aftenen er der så planlagt en stor officiel middag.

Dagen før ankomsten til Tuvalu nåede det kongelige par at nyde lidt alene-tid sammen, da de holdt en velfortjent pause på stillehavsøen Tavanipupu, der er en del af Salomonøerne. Her hyggede de sig i en lejet bungalow, endda uden deres sædvanlige livvagter, og fik slappet af med snorkling, en god middag og lækre Pina Coladas.

Jubilæumsturen har indtil videre været en stor succes for prins William og hertuginde Catherine, der er blevet modtaget med stor jubel og glæde hvert eneste sted, de har været.

Læs mere om: