Prins William og Kates søn i unik dåbskjole

Fotomontage: Hertuginde Catherine med prinsesse Charlotte, prins Louis og hertuginde Catherine med prins George. 

Fotomontage: Hertuginde Catherine med prinsesse Charlotte, prins Louis og hertuginde Catherine med prins George. 

Foto: ALL OVER PRESS

Selvom den dåbskjole, som prins Louis, kommer til at bære på sin dåbsdag mandag den 9. juli er forholdvis ny, ligger der en lang og spændende historie bag.

Søndag, 8. juli 2018 - af Marianne Singer

Prins William og hertuginde Catherine inviterer til dåb af deres yngste søn, prins Louis, på mandag den 9. juli. 

Under den højtidelige ceremoni kommer prins Louis til at være iklædt en helt særlig dåbskjole, som også hans søskende, prins George, 4, og prinsesse Charlotte, 3, bar til deres dåb. 

ABONNEMENT PÅ BILLED-BLADETSe alle vores tilbud her!

ABONNEMENT PÅ BILLED-BLADET
Se alle vores tilbud her!

Kreeret af skotsk designer

Ifølge avisen Mirror er prins Louis på sin store dag i en kopi af en dåbskjole, som kongelige dåbsbørn har båret helt tilbage fra 1841. 

Den originale dåbskjole blev i sin tid kreeret af den skotske designer Janet Sutherland til dronning Vicorias ældste datter Victoria. 

 

Inspireret af brudekjole 

Inspirationen til dåbskjolen, der er kreeret i spitalfieldssilke og honitonblonde, kom i sin tid fra dronning Victoria brudekjole. 

I alt nåede 62 kongelige babyer, deriblandt den senere dronning Elizabeth, at bære den, før den blev for skrøbelig til brug. 

Båret siden 2008

Prins Edwards datter, lady Louise, er således det sidste barn i den britiske kongefamilie, der har båret den originale kjole, da hun blev døbt i 2004.

Kopien af dåbskjolen er kreeret af dronning Elizabeths personlige skrædder Angela Kelly, og den blev første gang båret af prins Edwards søn James i 2008. 

Sidenhen har prins William og hertuginde Catherines to ældste børn haft den på samt deres kusiner Savannah og Isla Phillips.