Prins William og prins Harry i sorg over vennens død

Foto: All Over Press
Det har ramt prins William og prins Harry hårdt, at deres gode ven Henry Worsley er død på sin ekstreme Antarktis-ekspedition. Nu vil de støtte hans efterladte.

Prins William og prins Harry er i sorg over 55-årige Henry Worsleys død.

Den engelske eventyrer og tidligere SAS-eliesoldat forsøgte at krydse Antarktis alene og uden hjælp som den første nogensinde, men han nåede aldrig at fuldføre den 1770 kilometer lange tur.

Worsley, der efterlader sig hustruen Joanna samt sønnen Max og datteren Alicia, mistede livet efter at være ramt af dehydrering og ekstrem kulde på sin soloekspedition  i ski- og slædesporene på polarforsker-legenden Ernest Shackleton.

En million til veteraner

Henry Worsley manglede at tilbagelægge mindre end 50 kilometer, før han var i mål, men han knækkede i minus 44 graders kulde.

Dermed mistede prins William og prins Harry en god ven, de altid har haft den største respekt for, idet Worsley via sin ekspedition og andre tiltag med The Endeavour Fund samlede cirka en million kroner ind til sårede soldaterveteraner.

Fonden er stiftet af prins Harry samt hertugparret af Cambridge.

LÆS MERE: Prins William om at miste sin mor: Sorg er det mest smertefulde, et barn kan opleve

Støtte fra prinserne

Prins William har via en meddelelse fra Kensington Palace udtrykt sin og broderen Harrys sorg over tabet af deres kammerat, som havde lidt mere at byde på end de fleste.

- Harry og jeg er utroligt kede af at høre om tabet af Henry Worsley. Han var en mand, der udviste enormt mod og beslutsomhed, og vi er særdeles stote over at have arbejdet med ham. Vi har mistet en ven, men han vil altid vedblive at være en stor kilde til inspiration for os alle. I særlig grad de, der drager nytte af hans støtte til The Endeavour Fund. Vi vil nu sørge for, at hans familie modtager al den støtte, der er behov for i denne meget svære tid, lyder det i meddelelsen.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden