31. jan. 2017
Af Juliane Olsen

Prins William og prins Harry vil opføre statue af mor

Prinsesse Diana
Prinsesse Diana.
Foto: AOP
I forbindelse med 20-året for prinsesse Dianas død vil prins William og prins Harry nu opføre en statue af deres mor ved Kensington Palace.

Prins William, 34, og prins Harry, 32, har planer om at opføre en statue af deres mor, prinsesse Diana.

Det sker i forbindelse med 20-året for hendes død, og de to prinser, der mistede deres mor i 1997, håber, at statuen vil afspejle hendes liv og eftermæle.

- Det er 20 år siden vores mors død, og tiden er inde til at anerkende hendes positive indflydelse, siger prins William og prins Harry.

Statuen af prinsesse Diana skal opføres i haven

Sønnerne understreger, at deres mor både har gjort sig gældende i sit hjemland og rundt om i verden, og at hun derfor fortjener et monument.

LÆS MERE: Frisøren afslører: Derfor fik prinsesse Diana kort hår

Ifølge BBC vil skulpturen blive opført i haven ved Kensington Palace, og den vil blive den første statue til prinsessens ære.

Prinserne lægger vægt på, at deres mor har berørt manges liv, og at de håber, statuen vil få besøgende i Kensington Palace til at mindes hende.

Komité skal rejse penge

Hvordan statuen skal designes, er endnu ikke blevet afsløret, ligesom der ikke er blevet valgt en skulptør. Men det er altså meningen, at statuen skal placeres få meter fra der, hvor hun og prins Charles boede.

Der er desuden nedsat en komité, der skal rejse penge til projektet, og det bliver altså de to prinsers måde at markere deres mors eftermæle på.

Læs mere om: