28. feb. 2013
Af af Helle Skram de Fries

Prins William redder forfrossent par

Prins William
Prins William
Foto: AOP
I tirsdags fandt William og hans RAF-kollegaer et savnet par, der for vild i bjergene.

Der var vanskelige vejrforhold, da prins William og hans kollegaer i RAF i helikopter fløj ud for at lede efter et par i 40-50 års alderen, der var meldt savnet af en bekymret ven. Parret havde begivet sig op på ryggen af "The Glyders", som er et af de mest spektakulære ruter i Snowdonia i det nordlige Wales.

Parrets udstyr var ikke godt nok til, at de var i stand til at komme ned fra fjeldet, før det blev mørkt, så de måtte tilbringe natten på fjeldet i mange minusgrader.

- Helikopteren kom klokken 1 om natten for at søge, og at flyve der om natten med lavt skydække kræver stor dygtighed, fortæller en fra redningsmandskabet til den engeleks avis The Mirror.

To timer efter alarmen gik fandt redningsekspeditionen det frysende par, der heldigvis var i god behold. De blev hejst op i helikopteren, hvor de fik sig noget af en overraskelse.

Prins William har været med på en del redningsaktioner og hans hustru Kate har tidligere udtalt at hun altid er vældig bekymret for prinsen, når han er ude på redningsekspeditioner.

Læs mere om: