Prinsesse Anne er dagens fødselar

Prinsesse Anne fotograferet på Buckingham Palaces store trappe i 1973

Prinsesse Anne fotograferet på Buckingham Palaces store trappe i 1973

Foto: AOP
I dag fylder den britiske prinsesse Anne 64 år.

I dag er det den britiske prinsesse Annes fødselsdag. Prins Charles' søster fylder 64 år.

Hun blev født i Clarence House i London den 15. august 1950 som datter af dronning Elizabeth 2. og prins Philip, hertugen af Edinburgh. Hun er i dag nummer 11 i tronfølgen til den engelske trone. 

Prinsesse Anne er kendt for sit store engagement i velgørende arbejde. Hun er protektor for over 200 organisationer, og hvert år stiller hun op til omkring 500 offentlige begivenheder. Prinsessen skiller sig også ud i den britiske kongefamilie som den eneste, der har deltaget i de Olympiske Lege. Da hun er en meget dygtig sportsrytter, blev hun udtaget til det britiske ridehold under OL i Montreal i 1976. 

Når man kigger nærmere på prinsessens romantiske historie, ser det ud til, at hun er glad for mænd i militæruniformer.

Hendes første kæreste, Andrew Parker Bowles, som senere giftede sig med hertuginden af Cornwall, var uddannet fra militærakademiet i Sandhurst og blev senere - i 1960 - ansat i The Royal Horse Guards (det kongelige livregiment).

I sit første ægteskab i 1973 blev Prinsesse Anne gift med Mark Philips, som var løjtnant hos dragonerne. Parret fik to børn, Zara Tindall og Peter Philips, som ikke har royale titler. Parret blev skilt i 1992.

I sit andet og nuværende ægteskab er prinsesse Anne gift med Timothy Laurence, også en militærmand. Han er orlogskaptajn i den britiske flåde.

Klik her for at finde flere artikler om det britiske kongehus på den internationale hjemmeside om alverdens kongelige - Royalista!

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden