6. mar. 2017
Af Juliane Olsen

Prinsesse Beatrice taler ud om sin ordblindhed

Prinsesse Beatrice
Prinsesse Beatrice.
Foto: All Over
Nu fortæller prinsesse Beatrice, hvordan hendes forældre hjalp hende over ordblindhed, og hvor hårdt arbejde det har været for hende at læse.

Prins Andrew og hertuginde Sarahs ældste datter, 28-årige prinsesse Beatrice, følte sig som barn usikker i skolen, fordi hun hjavde svært ved at læse.

Det blev tidligt konstateret, at hun var ordblind, og både skolen og hendes forældre var opmærksomme på at hjælpe hende.

- At læse var virkelig hårdt arbejde – bare det at komme igennem siderne på nogle af de mest simple læsebøger i skolen, siger hun.

Forældrene hjalp prinsese Beatrice

Prinsesse Beatrice er for nylig blevet protektor for en børnebogspris, som blev uddelt på World Book Day torsdag den 2. marts. I den anledning har hun valgt at være åben om sin ordblindhed.

Det sker i et interview med The Evening Standard, hvor prinsessen fortæller, hvordan hendes forældre, prins Andrew og hertuginde Sarah, hjalp hende med at lære at læse.

Historier inspirerede prinsessen

Prinsesse Beatrice fortæller, at højtlæsning af historier var en af de ting, der inspirerede hende.

LÆS MERE: Prinsesse Beatrice ramte popstjerne med sværd

Da hendes forældre blev klar over, at prinsesse Beatrice var ordblind, gjorde de nemlig en aktiv indsats for at hjælpe deres datter med at blive begejstret over at læse. Hvis de skulle ud at rejse, tog de sig tid til at indtale hendes yndlingsbøger. Så kunne hun lytte til sine forældres stemmer, også når de ikke var hjemme til selv at læse for hende.

Prinsesse Beatrice er ikke den eneste kongelige, der har kæmpet med ordblindhed. Også kronprinsesse Victoria og prins Carl Philip af Sverige har været åbne om deres læsevanskeligheder.

Læs mere om: