3. maj. 2016
Af Juliane Olsen

Prinsesse Charlottes første år: Gaver og hilsner fra 64 lande

Hertuginde Catherine og prinsesse Charlotte.
Hertuginde Catherine og prinsesse Charlotte.
Foto: AOP
Lille prinsesse Charlotte fyldte et år den 2. maj, og i løbet af året der er gået, har den lille prinsesse fået plysdyr, puslespil og H. C. Andersens eventyr.
At være prinsesse har sine klare fordele, og det kan lille prinsesse Charlotte, der netop er fyldt et år, i den grad være enig i. Prins William og hertuginde Catherines datter har det seneste år modtaget et væld af gaver og hilsner fra 64 lande, blandt andet fra præsident Barack Obama og førstedamen Michelle Obama, der for nyligt kiggede forbi slottet efter prinsesse Charlottes sengetid. LÆS MERE: Prinsesse Charlotte får blomst opkaldt efter sig

Barack Obama gav plyshund

Det var dog ikke ensbetydende med, at de havde glemt hende, for ifølge Telegraph efterlod parret hende flere gaver. Blandt andet gav de hende en plysdyr-udgave af familiens portugisiske vandhund Bo og et puslespil.

Mors Dag: Glæd din mor i 6 eller 12 uger og få 2 biografbilletter

Den britiske premierminister David Cameron har også givet en børnevenlig gave.

Premierminister var ekstravagant

Han har nemlig foræret hende et eksemplar af H. C. Andersens eventyr, da hun blev født. Canadas tidligere premierminister Stephen Harper var mere ekstravagant, for han har givet prinsesse Charlotte både en flyverdragt og en bog. Desuden har han doneret over 500.000 kroner til organisationen Immunize Canada, som opfordrer børn til at blive vaccineret.

Læs mere om: