21. feb. 2013
Af af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media

Prinsesse Dianas dansekjole på auktion

Prinsesse Diana i fuld svingom med den amerikanske skuespiller John Travolta i 1985.
Prinsesse Diana i fuld svingom med den amerikanske skuespiller John Travolta i 1985.
Foto: AOP
John Travolta og prinsesse Diana forevigt på dansegulvet - nu skal kjolen igen sælges.

Den midnatsblå kjole, som prinsesse Diana bar, da hun dansede med skuespilleren John Travolta ved en statsmiddag i 1985 skal igen på auktion.

De fleste kan huske, hvordan den danseglade prinsesse Diana svingede skørterne i en svingom med selveste John Travolta ved en statsmiddag i USA tilbage i 1985. Netop den midnatsblå fløjlskjole hun bar ved denne lejlighed vil nu igen blive tilgængelig for salg ved en auktion i London i marts, ifølge femalefirst.co.uk.

Ved statsmiddagen i Det Hvide Hus var den daværende amerikanske præsident Ronald Reagan og hans kone Nancy vært, da den nu afdøde prinsesse sagde ja til en dans med skuespilleren, der blev kendt for sine rappe dansetrin i musicalfilmen Grease.

Designerkjolen er bare en af ti af prinsessens kjoler, der skal under hammeren ved en auktion, som bærer titlen 'Passende for en prinsesse: Kjoler der tidligere har tilhørt Diana, prinsesse af Wales'. Blandt de øvrige kjoler findes der kreationer fra designere som Zandra Rhodes, Catherine Walker og Bruce Oldfield, og nogle af dem har prinsessen båret, mens hun stod model for den legendariske modefotograf Mario Testino.

Kjolerne er tidligere blevet solgt på en velgørenhedsauktion i New York i juni 1997 kun to måneder før prinsesse Dianas død i Paris i Frankrig i august. Talsmænd fra det britiske Kerry Taylor Auctions beretter til nyhedsbureauet AFP, at hele samlingen forventes at være over fem millioner kroner værd.

Læs mere om: