Søndag, 14. februar 2016 - af Juliane Olsen

Prinsesse Dianas ikoniske kjoler på kongelig udstilling

Prinsesse Diana
Prinsesse Diana i en pink kjole og frakke af designeren Catherine Walker under sit besøg i Paris i 1992.
Foto: AOP
Den kongelige mode i 1990’erne blev fuldstændig revolutioneret med prinsesse Diana i spidsen, og nogle af hendes historiske kjoler er nu udstillet igen.
Den afdøde prinsesse Dianas stil er så ikonisk, at selv hertuginde Catherine i dag er inspireret af sin svigermor.   Nu er der en oplagt mulighed for endnu engang at tage prinsessens kjoler i skue på en ny udstilling på Kensington Palace.   Udstillingen, der åbnede den 11. februar, har titlen ”The Fashion Rules Restyled”, og den så første gang dagens lys for en årrække siden.   SE BILLEDERNE: Usete øjeblikke fra prinsesse Dianas bryllupsreception  

Prinsesse Dianas garderobe dannede mode

Nu bliver den altså vakt til live igen, og den er ikke alene en hyldest til prinsesse Diana og hendes skelsættende stil.   Også afdøde prinsesse Margaret og dronning Elizabeths kjoler er med på udstillingen som en del af et trekløver af kongelige, der helt sikkert har stjålet det største rampelys.  

Valget af prinsesse Dianas kjoler skal vise, hvordan hendes garderobe havde evnen til at danne mode.

Får du BILLED-BLADETs nye nyhedsbrev? Klik her og meld dig til!

Prinsesse Diana var moderne

Det skete både nationalt, men også i udlandet, og hun repræsenterede en virkelig moderne og ny, kongelig stil.   Faktisk formåede prinsesse Diana at ændre britisk mode for evigt, og med på udstillingen er to af prinsessens foretrukne designere, nemlig Bruce Oldfield og Catherine Walker.   Herunder ses den grønne fløjlskjole, der senere blev gjort berømt på fotograf Mario Testinos billeder af prinsesse Diana:   
Foto: AOP

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden