Prinsesse Dianas sidste brev solgt for 27.000 kroner

Prinsesse Diana.

Prinsesse Diana.

Foto: AOP
Det sidste officielle brev skrevet af den afdøde prinsesse er blevet solgt på auktion.

17 år efter sin død er prinsesse Diana stadig særdeles levende i bevidstheden, og mandag skiftede et særligt minde om hende ejermand. Dianas sidste officielle brev blev sat til salg på Fellows Auctions i Birmingham – og nåede hammerslag på knap 3.000 pund, altså 27.000 kroner. Det skriver avisen Express.

Brevet er skrevet 11. august 1997, blot tre uger før prinsesse Diana omkom i en tragisk bilulykke i Paris 31. august 1997. Modtageren er den humanitære forkæmper Dilys Cheetham, og prinsesse Diana sendte brevet til hende, straks efter hun vendte hjem fra et tre-dages besøg i Bosnien, hvor hun støttede kampen mod landminer. Brevet er skrevet på Kensington Palace-brevpapir og underskrevet med en personlig hilsen fra prinsesse Diana.

Prinsessens sidste ord på skrift har tidligere indbragt penge til velgørenhed. I 1999 solgte Cheetham brevet til stjernefotografen Jason Fraser i en velgørenhedsauktion til fordel for ofrene for landminer. Frason solgte brevet videre til en privat samler i 2007, ti år efter Dianas død - og i går røg det berømte brev så nok engang på auktion.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden