10. dec. 2012
Af af Malan Joensen

Radiovaerter græd på TV over kuldsejlet Kate-joke

Hertuginde Catherine
Hertuginde Catherine
Foto: AOP
Radioværter stod frem på australsk TV og fortalte om dødsfaldet fra hospitalet, hvor hertuginde Kate var indlagt.

De to australske radioværter Mel Greig og Michael Christian, der i sidste uge for sjov ringede til hospitalet, hvor hertuginde Catherine var indlagt med svær graviditetskvalme - en sag, der senere udviklede sig til, at sygeplejersken Jacintha Saldanha, der viderestillede de to til en kollega, formentlig begik selvmord - er knuste over sagens tragiske udvikling.

Det fremgår tydeligt efter at de to radioværter har stået frem på australsk TV.

Den kvindelige radiovært Mel Greig græd, da hun fortalte, hvor skrækslagen hun blev, da hun hørte om sygeplejerskens formodede selvmord.

- Jeg har tænkt på det en million gange. Jeg vil gerne række ud og bare give dem et kæmpe kram og sige undskyld. Jeg håber, de er okay. Det gør jeg virkelig, sagde Mel Greig og Michael Christian tilføjede, at han håber,

Jacintha Saldanhas familie får den kærlighed, støtte og omsorg, de behøver.

- Der går ikke ét minut, uden at vi tænker på hendes familie, og det de går igennem. Tanken om, at vi måske har spillet en rolle i det, er frygtelig pinefuld, sagde Mel Greig.

Sygeplejerske Jacintha Saldanha blev 46 år og efterlader sig mand og to børn. Hun flyttede ifølge avisen Daily Mail til Storbritannien fra Mangalore i Indien for ti år siden. Senere på ugen vil en obduktion finde sted, og den vil formentlig give svar på, præcis hvordan sygeplejersken døde.

Rhys Holleran, chefen for den australske radiostation Austereo, hvor de to ulykkelige radioværter er ansat, oplyser, at radiostationen forsøgte at ringe til det pågældende hospital fem gange for at tale med dem om den båndede joke, inden de sendte den ud i æteren.

Fra hospitalet, hvor hertuginde Catherine var indlagt, har man gentagne gange understreget, at Jacintha Saldanha ikke fik nogen reprimande som følge af telefonjoken, og at man "arbejdede hårdt for at støtte hende" efter miseren. Hendes kollega, der også var offer for spøgen, og som man ikke kender navnet på, siges at være "utroligt oprørt".

Læs mere om: