Royal ekspert: Harry og Meghan har været dybt sårede

Marianne Singer, hofreporter og kongelig ekspert fra BILLED-BLADET. Indsat: Hertuginde Meghan og prins Harry.

Marianne Singer, hofreporter og kongelig ekspert fra BILLED-BLADET. Indsat: Hertuginde Meghan og prins Harry.

Fotomontage: Jesper Sunesen og MEGA.
Marianne Singer, hofreporter og kongelig ekspert fra BILLED-BLADET, fortæller her, hvad årsagen til Harry og Meghans beslutning kan være.
Det gav genlyd i medier over store dele af verden, da prins Harry og hertuginde Meghan onsdag aften meldte ud, at de efter nøje overvejelse havde besluttet sig for at træde tilbage fra rollen som fremtrædende medlemmer af det britiske kongehus. 
 
Parret ønsker i korte træk en fremtid, hvor de både bor i Storbritannien og Nordamerika, er økonomisk uafhængige og ikke anses for såkaldte "senior royals" i kongehuset, men hvor de stadig plejer deres protektioner og støtter monarken.  
 
 
Marianne Singer, hofreporter og kongelig ekspert fra BILLED-BLADET, har fulgt de britiske kongelige tæt.
 
- Det er både en historisk, drastisk og overraskende beslutning, som prins Harry og hertuginde Meghan har taget, samtidig med, at der har været mange tegn op til, at det kunne ske, siger Marianne Singer, som mener, at årsagen til beslutningen skal findes i misforholdet mellem parret og de britiske medier: 
 
- Prinseparret har gennem længere tid været meget kede af det og sårede over den kritiske pressedækning, der har været fra især de britiske mediers side overfor Meghan. Det gav de blandt andet kraftigt udtryk for i en tv-dokumentar fra ITV, der blev sendt i forbindelse med et officielt besøg i Afrika i efteråret. 
 
Under samme besøg udsendte prinseparret en pressemeddelelse, hvori der blandt andet stod, at prins Harry frygtede, at hans hustru vil blive offer for samme negative pressedækning som hans mor, afdøde prinsesse Diana. 
 
- Parret har endvidere sagsøgt flere britiske medier, så de har dermed meget tydeligt fortalt verden, at de har følt sig meget udsatte i deres kongelige roller, påpeger Marianne Singer.
 
 
Hun fortæller, at Harry og Meghan også i højere grad end for eksempel prins William og Kate har værnet om deres privatsfære i forbindelse med blandt andet deres søn Archies fødsel og dåb. 
 
- Samtidig er Harry og Meghan unge moderne kongelige, som har meget stærke meninger om blandt andet kvinders rettigheder samt klima og miljø, de gerne vil have ud. Det bliver måske nemmere for dem i fremtiden, samtidig med at de kan få mere tid til at fokusere på deres mærkesager uden for de traditionelle kongelige rammer.
 
 
Ifølge Marianne Singer kan man trække lighedspunkter mellem den britiske udmelding og andre lignende sager i skandinaviske kongehuse:
 
- Det giver mig påmindelser om dengang, norske prinsesse Märtha Louise officielt udtrådte af det norske kongehus for at kunne tjene sine egne penge. Det gav også hende en større frihed til at tage sine egne valg i livet og omkring sit arbejde. For nylig var det så den svenske konge, som tog beslutningen om, at hans to yngste børns børn ikke længere skulle være en del af det svenske kongehus, hvilket også giver dem mere frihed til at vælge deres egen vej engang i fremtiden, fortæller hofreporteren.
 

Hør udsendelsen om Harry og Meghan

Danmarks royale podcast har i 2019 lavet en udsendelse om prins Harry og hertuginde Meghans op- og nedture og den modstand, de har mødt i deres forhold.
 
Lyt til den herunder og find flere udsendelser ved at klikke her.
 
 
 
 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden