Royal ekspert: Sådan bliver dronning Elizabeths påske

Dronning Elizabeth.

Dronning Elizabeth.

Arkivfoto: MEGA
Dronning Elizabeth vil nyde helligdagene i fred og muligvis få arrangeret en privat gudstjeneste.

For andet år i træk bliver påsken markant anderledes for dronning Elizabeth, 94.

Sidste år ved påsketid var konsekvenserne af covid-19-pandemiens nedlukninger, der var påbegyndt nogle uger i forvejen, for alvor mærkbare.

Den traditionelle gudstjeneste Påskesøndag i St George's Chapel ved Windsor, som dronning Elizabeth og andre medlemmer af kongefamilien plejer at deltage i, var sidste år aflyst, og også i år vurderes det, at dronningen går glip af begivenheden.

Det mener den britiske royale ekspert Richard Palmer.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Selv om St George's Chapel i Windsor ikke officielt genåbner før den 17. maj, så vil der angiveligt finde en særlig påskegudstjeneste sted for indbyggerne i Windsor. 

Til avisen Daily Express fortæller Richard Palmer, at dronningen ifølge hans oplysninger ikke vil gå til den offentlige gudstjeneste af en bestemt årsag:

- Den største bekymring er at undgå, at folk samler sig. Hvis det blev meldt ud, at dronningen ville komme til gudstjenesten, ville man risikere, at folk stimlede sammen. 

Det kan tænkes, at dronningen muligvis vil sørge for en privat påskegudstjeneste inden for slottets mure i stedet. 

Selv om restriktionerne i England blev hævet en smule den 29. marts, hvor det blev tilladt for op til seks personer at mødes udendørs, vurderes det, at dronning Elizabeth og prins Philip, 99, stadig vil holde et så højt sikkerhedsniveau som muligt på grund af deres høje alder.

Begge er i øvrigt vaccinerede mod covid-19. 

 

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden