Tirsdag, 23. juli 2013 — af af Juliane Olsen

Sådan bliver tronarvingens opvækst

modelbillede
Modelbillede
Foto: AOP
Den nyfødte i den britiske kongefamilie er arving til tronen, men vil få en mere normal opvækst, end det tidligere har været normen for en kongelig, spår eksperter.

Allerede fra dag et ligger der et kæmpe pres på den nyfødte dreng, som hertuginde Catherine og prins William er blevet forældre til og til trods for, at han er mindre end 24 timer gammel, så bliver han allerede ophøjet til storhed.

Der var fest foran Buckingham Palace i nat.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Prinsen indtager nu pladsen som nummer tre i arvefølgen til den britiske trone foran sin farbror prins Harry, og han kan derfor lige så godt vænne sig til et liv i rampelyset, men samtidig vil det nu være forældrenes opgave at give ham en så normal opvækst som muligt.

Selvfølgelig er termen normal relativt, når det handler om et kongeligt barn, og det vil ikke betyde det samme for ham som de andre børn, der tirsdag blev født i hans nærhed på Lindo Wing på St. Mary’s Hospital, hvor den lille familie har overnattet efter fødslen.

Prins Williams og prins Harrys mor lady Diana gjorde sit bedste for at give dem aspekter af normalitet i deres opvækst, fortæller hendes tidligere bodyguard Ken Wharfe til NBC. Kongelige eksperter forudser, at hertuginde Catherine og prins William sikkert vil ansætte en barnepige, men stadig vil være mere nærværende kongelige forældre end tidligere generationer. Desuden forventes det, at hertugindens forældre Michael og Carole Middleton vil spille en rolle, når deres datter skal finde sig til rette i rollen som mor.

Med kongelig stil

Ifølge Guardian så vil familien på tre snart flytte ind i deres 21 værelses lejlighed i Kensington Palace, som lige nu undergår en renovation for 8,5 millioner kroner. Det forventes desuden, at de vil benytte palæet Anmer Hall på dronning Elizabeth II’s jule-residens Sandringham i Norfolk, der rummer ti soveværelser.

Det bliver naturligvis heller ikke helt uden pomp og pragt, når Hans Kongelige Højhed Prinsen af Cambridge, hvis titel ikke er blevet benyttet i den kongelige familie i 194 år, skal starte i skole. Højst sandsynligt skal han gå på kostskole ligesom sin far, der blev kostskoleelev hos Ludgrove i Berkshire i en alder af otte år. Også prinsens mor gik på kostskolen Marlborough i Wiltshire.

Derefter skal prinsen, hvis navn bliver James, hvis man skal tro bookmakerne lige nu, på universitetet. Det viste sig at blive en særdeles lykkelig tid for hans forældre, der mødte hinanden på universitetet St. Andrew’s i Skotland.

Må ikke træde forkert

Her skal han vælge hovedfag, og derefter er det højst sandsynligt, at han skal gøre militærtjeneste. Desuden forventes det af prinsen, at han engagerer sig i velgørenhed ligesom alle andre i den kongelige familie, og det er uden tvivl, at drengen vil blive oplært i kongelige færdigheder som ridning og polospil.

- Dette barn bliver faktisk nødt til at vokse op uden at gøre noget forkert, siger Dr. Andrew Roberts, der er ekspert i britisk historie ved NBC News, som gæst i tv-programmet Today.

Han forudser desuden, at prinsen ikke vil blive opmuntret til at vælge et fag, der vil være problematisk i forhold til hans rolle som kongelig.

- Det er svært at vide hvilke aspekter af livet, du kan gå ind i uden helt at undgå kontroverser, siger Andrew Roberts.

Verden gik i blåt for hertuginde Catherines baby.

Hertuginde Catherine fødte sin søn mandag eftermiddag kl. 17:24 dansk tid.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden