Sådan hilser man på dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth hilser på Lady Rothermere ved Journalists\' Charity Reception.

Dronning Elizabeth hilser på Lady Rothermere ved Journalists' Charity Reception.

Foto: AOP
Den britiske dronning deltog i et arrangement for journalister, hvor alle var blevet belært om de royale manerer.

Dronning Elizabeth så strålende ud i et guldoutfit med matchende hat, da hun onsdag deltog i Journalists’ Charity Reception i London.

Den 88-årige britiske monark mødte en lang række journalister, klummeskribenter, TV-værter og redaktører til arrangementet i Stationers’ Hall, hvor 150-års jubilæet for en velgørenhed, der støtter journalister i nød, blev fejret.  

Dronning Elizabeth er protektor for velgørenheden, og de tilstedeværende fik mulighed for at hilse på hende i løbet af eftermiddagen.

Men det er ikke ”bare” at hilse på dronningen. Før mødet var gæsterne nemlig blevet instrueret i de royale manerer, og i hvordan man hilser på regenten.

Stod på række

- Vi fik at vide, at vi skulle sige ”ma’am” lige som ”jam”, og jeg skulle lære at neje ordentligt, siger Sky News-værten Anna Botting til Express.

En af hendes journalistkolleger fortæller, at de var meget beæret over at se dronningen til receptionen.

- Vi stod alle på række og fortalte hende om de gange, vi havde mødt hende tidligere. Men det kunne hun ikke huske, siger ITV News-værten Mark Austin til avisen og tilføjer:

- Jeg mødte hende for første gang i 1995 i Sydafrika. Der var en reception på den royale yacht Britannia, og jeg kan huske, at hun sagde, at hun var skuffet over, at de ikke var kommet forbi Robben Island på indsejlingen.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden