Lørdag, 25. december 2021 - af Marie Krakau

Særlig sætning, broche og fotografi fremhæves efter dronning Elizabeths juletale

Dronning Elizabeths årlige juletale blev sendt juledag.

Juledag blev dronning Elizabeths årlige juletale sendt. Talen blev optaget sidste uge i The White Drawing Room på Windsor Castle. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Særligt tre ting bliver fremhævet efter talen. Alle har de det til fælles at omdrejningspunktet er dronningens afdøde mand, prins Philip, som hun mistede 9. april i år. 

Fotografiet

Blandet de ting, som flere medier fremhæver som noget ganske særligt dette år, er det ene fotografi, der er placeret ved siden af dronningen under talen. 

Billedet er taget i forbindelse med dronningen og prins Philips diamantbryllup, og viser dem sammen arm i arm på landstedet Broadlands i England. Her tilbragte de dele af deres bryllupsrejse, efter de blev gift i november 1947. 

Fotografiet bærer på den ekstra særlige historie, at det spejler et billede af parret taget på deres bryllupsrejse. 

Se både billedet fra 2007 og billedet fra 1947 i galleriet øverst i artiklen.

Brochen

På både billedet fra 1947 og det fra 2007, der står på skrivebordet under juletalen, bærer dronning Elizabeth en smuk broche med safir og diamanter. 

Denne broche har dronningen valgt at bærer under årets tale. En smuk og kærlig hydelst til prins Philip og deres liv sammen. 

Det hun sagde

Mest af alt bemærkes hvor personlig dronning Elizabeth var, da hun talte om prins Philip, som hun bl.a. kaldte "min elskede Philip". Hun bemærkede, at julen kan være svær for dem, der har mistet en eller flere kære, og at "særligt i år forstår jeg hvorfor". 

Hun mindes flere gange sin afdøde mand og sagde bl.a. at hans "drilske og spørgende glimt i øjet, var lige så klart til slut, som da jeg først så ham". Så personlig hører man sjældent dronning Elizabeth være, og netop derfor har den bemærkning ramt mange lige i hjertet. 

Hele den kongelige familie savner prins Philip, særligt i denne tid, lød det, men at hun samtidig vidste, at han ville have ønsket, at de skulle nyde julen på trods af savnet. 

Dronningen har holdt sin første jul uden prins Philip på Windsor Castle. Normalt afholder hun jul på Sandringham, men grundet stigende covid-19-smitte, måtte planerne om julefejring der droppes. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden