SE BILLEDERNE: Englands farverige regnbue-dronning

SE BILLEDERNE: Englands regnbue-dronning

Tæt på dronning Elizabeths 93-års fødselsdag i maj udkommer den store coffee-table bog "Our rainbow queen" med farverige billeder af dronningens tøj gennem hele hendes liv.

Lørdag, 9. marts 2019 - af Dorte Quist

Dronning Elizabeth er kendt for sine farverige dragter og frakker, og det kommer der nu en ”regnbue-bog” ud af den 30. maj. Forfatteren og modeskribenten Sali Hughes udgiver bogen ”Our Rainbow Queen”, og den store coffee-table bog viser mange eksemplarer på dronningens farverige garderobe gennem hele hendes  lange liv.

Man skal kunne se dronningen

Det er helt med vilje, at den engelske dronning – ligesom vores egen dronning Margrethe – næsten altid bærer stærke farver. Ifølge dronning Elizabeths svigerdatter, Sophie, hertuginde af Wessex, har dronning Elizabeth forklaret, at hun føler, at hun er nødt til at bære stærke farver, så folk kan sige, at ”De har set dronningen”.

-Husk, at når dronningen kommer, så står folk ofte i rækker på 10-15 mennesker, og så skal det være muligt at spotte dronningen farverige tøj gennem den store folkemængde, fortalte hertuginde Sophie i en dokumentar ved dronningens 90-års fødselsdag.

I BILLED-BLADETs farverige galleri oven over denne artikel er der talrige eksempler på dronning Elizabeth og hendes karakteristiske og farverige dragter og frakker og tilhørende hatte gennem de sidste 15 år.