12. jun. 2021
Af Malan Joensen

Se billederne: Hertuginde Kate og Jill Bidens hyggelige besøg

Hertuginde Catherine og præsidentfruen Jill Biden var fredag på fælles opgave.

Cornwall i Storbritannien danner i disse dage ramme om G7-topmødet, og med på sidelinjen er også medlemmer af den britiske kongefamilie.

Således mødtes hertuginde Catherine, 39, med den amerikanske førstedame Jill Biden, 70, til en fælles officiel opgave.

Sammen besøgte de skolen Connor Downs Academy i Hayle, Cornwall, og på billeder derfra ser de ud til at have haft en fantastisk hyggelig eftermiddag.

Ifølge Hello Magazine mødtes de blandt andet med elever og undervisere og fik en rundvisning på skolen, ligesom de hjalp med at finde gulerødder til skolens kanin.

Jill Biden underviser stadig

For både Jill Biden og Kate er uddannelse og skoler en hjertesag - præsidentfruen er professor i Engelsk og underviser stadig, og Kate arbejder gennem sit initiativ "Early Years" for at synliggøre, hvor vigtigt det blandt andet er med skolegang for børns trivsel.

Ifølge Hello Magazine deltog begge kvinder da også i en rundbordssamtale om emnet med lokale repræsentanter på området.

G7-topmødet i Cornwall fortsætter til søndag, og netop den dag skal præsident Joe Biden og fru Jill Biden i øvrigt besøge dronning Elizabeth til te på Windsor Castle.

G7 er en forkortelse for "Group of Seven", som dækker over en organisation, hvor syv af verdens såkaldt "veludviklede" økonomier samles. Det er pt. Canada, Frankrig, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien og USA's ledere, der er rejst til Cornwall.

Ifølge BBC vil repræsentanter fra EU også være tilstede, og man har inviteret Indien, Sydkorea og Australien til at deltage i år, hvor man samles fra fredag 11. juni til søndag 13. juni.
De fleste møder holdes for lukkede døre, og et af hovedemnerne vil denne gang være genopretning efter covid-pandemien, og deriblandt "et stærkere globalt sundhedssystem, som kan beskytte os mod fremtidige pandemier", skriver BBC. Også klimaforandringer og handel vil være på dagsordenen. Se billederne af Kate og Jill Biden i Cornwall i galleriet øverst i artiklen.

GALLERI: Kate og Jill Biden på fælles opgave

Læs mere om: