SE BILLEDERNE: Letizia og Elizabeth - to generationer af dronninger strålede ved gallamiddag

Foto: All Over
Europas ældste dronning, britiske Elizabeth, og en af de yngste, 44-årige dronning Letizia, mødtes under fornemme former, da der blev afholdt statsbanket under det spanske kongepars besøg i Storbritannien.

Onsdag aften afholdt 91-årige dronning Elizabeth statsbanket i anledningen af det spanske kongepars statsbesøg i landet.

Dronning Elizabeth og kong Felipe gik forrest i det kongelige optog ind i salen, og de blev efterfulgt af prins Philip og dronning Letizia.

Prins Charles, hans hustru hertuginde Camilla, hertuginde Catherine, prins William og prins Harry ledsagede andre gæster ifølge aceshowbiz.com.

Statsbesøget er udtryk for respekt

Prins Harry, der deltog i sin første statsbanket, sad ved siden af Rose Hanbury, der er en veninde med den britiske kongefamilie, og dronning Elizabeth holdt efterfølgende en tale.

Her bød hun på sine egne og prins Philips vegne kong Felipe og dronning Letizia velkomne på Buckingham Palace.

- Statsbesøget er et udtryk for den dybe respekt og det venskab, som beskriver relationen mellem Spanien og Storbritannien, sagde dronning Elizabeth.

Oldefar mødte sin kommende hustru

Dronning Elizabeth understregede desuden, at et statsbesøg også ind imellem kan give anledning til personlig glæde.

For et århundrede siden mødte kong Felipes oldefar, kong Alfons 13., nemlig sin kommende hustru, Victoria Eugenie af Battenberg.

Hun var barnebarn af den britiske dronning Victoria, og deres møde skete i den sal, der onsdag blev afholdt statsbanket i.

Se galleriet herunder:

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden