18. jun. 2019
Af Niels Burgos

SE BILLEDERNE: Maxima, Kate og Letizia sammen i Windsor

Grevinde Sophie af Wessex, dronning Letizia, hertuginde Camilla, dronning Maxima, hertuginde Catherine
Grevinde Sophie af Wessex, dronning Letizia, hertuginde Camilla, dronning Maxima, hertuginde Catherine
Foto: Mega
Kong Willem-Alexander og kong Felipe blev optaget i den traditionsrige hosebåndorden - og deres dronninger var med.

Den ene smukkere end den anden - side ved side. Et sjældent øjeblik - og en enestående mulighed for at se tre af Europas mest elegante, kongelige kvinder samlet på samme sted. Anledningen var, at dronning Elizabeth optog kong Felipe og kong Willem-Alexander i den britiske hosebåndsorden - et uhyre eksklusivt selskab, der kun tæller få medlemmer over hele verden.

Elegant design

Ved den traditionsrige ceremoni på WIndsor var dronning Elizabeth naturligvis i centrum - men det var ikke overraskende de smukke unge kongelige kvinder, der tiltrak sig stor opmærksomed. Både dronning Letizia og dronning Maxima ledsagde deres konger til den fornemme begivenhed - og fik masser af tid til at tale sammen.

Dronning Maxima havde valgt et dress meget passende til lejligheden, hvor de nye riddere iføres den traditionelle fløjlskåbe. Den danske designer, Klaus Iversen, havde til Maxima kreeret et superelegant dress i sart pink med en kappe i samme længde som kjolen. Hertuginde Catherine var i en hvid frakke af designeren Catherine Walker og en smart hat fra Lock & Co. Letizia havde valgt en smart silkekjole fra modehuset Cherubina - og en elegant sort hat med slør.

Dronning Margrethe også med

Hosebåndsordenen blev stiftet i 1300-tallet af den engelske kong Evward 3. Også danskere er gennem historien blevet optaget i det fornemme selskab - helt tilbage til kong Erik 7. af Pommern i 1404. Senest er også dronning Margrethe og hendes far, kong Frederik IX blevet optaget. Dronning Margrethe i 1980

Se billederne fra den højtidelige dag her:

GALLERI: Maxima, Letizia og Catherine sammen på WIndsor

Læs mere om: