22. jul. 2016
Af Juliane Olsen

SE BILLEDERNE: Prins George fylder tre år

Fredag fejrer britiske prins William og hertuginde Catherines søn treårs fødselsdag. I den anledning tager vi et tilbageblik på hans første leveår.

Den 22. juli 2013 fik prins William og hertuginde Catherine deres første barn. Det var en lille prins, der den dag kom til verden.

Den lille dreng blev født på St. Marys Hospital i London klokken 16.24, efter at hertuginden var blevet indlagt med veer om morgenen.

Han blev således født samme sted som prins William og prins Harry, og det var dronning Elizabeths tidligere gynækolog Marcus Setchell, der bistod ved fødslen.

LÆS MERE: Prins William: Her er prins George og prinsesse Charlottes yndlingsbog

Prins George blev døbt i oktober

Ved fødslen vejede prins George 3800 gram. Den lille familie blev udskrevet allerede dagen efter, den 23. juli, hvor prins George for første gang mødte pressen.

Den 24. juli 2013 blev det så annonceret, at prinsen ville få navnene George Alexander Louis, og han blev døbt den 23. oktober.

Prins George, der er prins Charles’ første barnebarn, fik desuden titlen Hans Kongelige Højhed Prins George af Cambridge.

Prins William tog barselsorlov

I forbindelse med fødslen tog prins William, der også var med, da hertuginden fødte, to ugers barselsorlov.

Samtidig kunne prins George skrive historie, for det er kun sket en gang før, at tre arvinger til den britiske trone er i live samtidig.

Sidste gang det forholdt sig sådan, var mellem 1894 og 1901 i de sidste syv år af dronning Victorias regeringstid.

Læs mere om: