Lørdag, 9. oktober 2021 — af Malan Joensen

Se billederne: Så flot matchede dronning Elizabeth de canadiske gæster

Dronning Elizabeth.
Dronning Elizabeth.
Foto: Ritzau Scanpix
Dronning Elizabeth kunne i denne uge tage i mod canadiske soldater ved Windsor Castle.

95-årige dronning Elizabeth vendte i denne uge tilbage til Windsor fra sit sommerophold på Balmoral i Skotland, og nogle af de første, hun mødte efter ankomsten, var et regiment soldater fra Canada.

Royal Regiment of Canadian Artillery var rejst hele vejen for at hjælpe med at holde vagt ved slottene i London og Windsor, og det er ifølge det britiske kongehus allerførste gang, at det sker.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Soldaterne fik fint besøg af selveste dronning Elizabeth i vagtrummet på Windsor Castle, og her fik hun vist soldaternes indkvartering.

Dronningen fik også en hyggelig snak med soldaterne om deres besøg i Storbritannien, ligesom de også fortalte monarken om deres bolig og familie hjemme i Canada.

Dronning Elizabeth har været regimentets såkaldte "Captain General" siden hun blev kronet som dronning tilbage i 1953.

I dagens anledning havde monarken valgt en fornem, mørkeblå frakke der på bedste vis matchede soldaternes flotte, mørkeblå uniformer. Dertil bar hun en lyseblå skjorte og en mørkegrå nederdel. Og så benyttede dronning Elizabeth naturligvis lejligheden til at vise sin respekt for Canada i form af den særlige Canada-broche.
Det fascinerende smykke i platin med diamanter er udformet som et ahornblad, der er det canadiske nationalsymbol. Ifølge Hello Magazine er brochen udført af Asprey og oprindeligt en gave fra dronningens far, George VI til hendes mor, da de i 1939 aflagde besøg i Canada som det første regerende kongepar. Senere fik dronning Elizabeth lov at låne den betydningsfulde broche af sin mor, og da dronningemoderen gik bort i 2002 arvede Elizabeth brochen.
Den har dog ikke kun været benyttet af monarken - også hertuginde Catherine har fået lov at låne Canada-brochen i forbindelse med officielle rejser til Canada for at vise kongefamiliens tætte relation til Commonwealth-landet. Se kongehusets egne Instagram-billeder fra den hyggelige eftermiddag herunder - brug pilen til højre for at skifte billede.
For at kunne vise dig dette indhold, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden