Se de første billeder af dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth

Foto: Ritzau Scanpix
For dronning Elizabeth var det en sorgens dag, da hun skulle sige et aller sidste farvel til hendes elskede prins og livsledsager gennem 73 år, prins Philip. Det blev endnu tydeligere understreget af, at dronningen sad helt alene i en stor Bentley, der kørte sidst i begravelse-toget fra Windsor slottet til St. George Chapel i en anden del af slottet.

Dronning Elizabeth kunne skjule sin store sorg over tabet af prins Philip bag det mundbind, som hun og alle 30 tilstedeværende i St. Georges Chapel skulle bære under begravelsen.

Dronning Elizabeth var klædt helt i sort, og også dronningens mundbind var sort, kun med en enkelt lille hvid kant.

Dronningens dragt var meget enkel, med på venstre skulder bar majestæten en stor broche af diamanter, ligesom dronningen havde perler om halsen og som øreringe.. Dronningen bar hat og handsker ved højtideligheden, hvor hun sad helt alene.- mens hendes nærmeste familie var placeret overfor dronningen på rækkerne i venstre side.

Dronning Elizabeth
Foto: Ritzau Scanpix

Dronning Elizabeth

Dronningen sad på anden række alene fremme ved kisten, så man næsten ikke kunne få øje på den sørgende dronning under den bevægende prædiken, hvor man dog kunne ane, at dronningen af og til tørrede en tåre væk fra øjnene.

Dronning Elizabeth
Foto: Ritzau Scanpix

Dronning Elizabeth

Søger du abonnement på BILLED-BLADET?Klik her og læs hvordan 

Hele dronningens fremtoning var præget af dyb sorg over sin elskede prins Philips bortgang, og aldrig har dronning Elizabeth i offentligheden set så lille, sårbar og hjælpeløs ud, som da hun ankom til St. Georges chapel for at sige et sidste farvel til hendes elskede mand gennem 73 år.

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden