21. nov. 2019
Af Marianne Singer

Skandalesag: Prins Andrew trækker sig efter tilladelse fra sin mor

dronning elizabeth
Fotomontage: Prins Andrew og dronning Elizabeth.
Foto: Mega
Efter at være blevet sat i forbindelse med en amerikansk misbrugssag har prins Andrew fået lov til at trække sig fra sine officielle pligter af dronning Elizabeth for at beskytte den kongelige familie.

Det har været nogle heftige og udfordrende dage for den britiske kongefamilie, siden dronning Elizabeths søn, prins Andrew, lørdag den 17. november lod sig interviewe til BBC´s "Newsnight" omkring en eventuel involvering i en amerikansk misbrugssag.

Sagen handler om forrretningsmanden og millionæren Jeffrey Epstein, der i juli i år blev sigtet for seksuelt misbrug af mindreårige i Florida og New York og som efterfølgende begik selvmord i sin fængselscelle den 10. august.

Prins Andrew nægter involvering

En af de involverede i sagen er Virginia Roberts Giuffre, der hævder, at prins Andrew misbrugte hende som 17-årig.

Det benægter prins Andrew på det kraftigste i interviewet med BBC.

Trækker sig

Sagen har nu skabt så massiv dårlig omtale for den britiske kongefamilie, at prins Andrew igennem det britiske hof har meddelt, at han trækker sig fra sine officielle pligter.

Hele meddelsen lyder således:

"Gennem de seneste par dage er det blevet klart for mig, at omstændighederne relateret til min tidligere forbindelse Jeffrey Epstein er blevet en stor forstyrrelse i min families arbejde og det værdifulde arbejde, der bliver gjort i de mange organisationer og velgørenhedsorganisationer, som jeg er stolt af at støtte. Derfor har jeg spurgt hendes majestæt, om jeg må træde tilbage fra officielle pligter i den kommende tid, og det har hun givet sin tilladelse til.

Jeg fortryder fortsat utvetydigt min dårlige dømmekraft i forholdt til min forbindelse til Jeffrey Epstein. Hans selvmord har efterladt mange ubesvarede spørgsmål, især for hans ofre og jeg sympatiserer dybt med alle, der har været ramt og ønsker en form for afslutning.

Jeg kan kun håber, at de med tiden vil være i stand til at genopbygge deres liv. Selvfølgelig er jeg villig til at hjælpe enhver relevant retshåndhævende myndighed med deres efterforskning, hvis det kræves."

Prins Andrew mister apanage

Ifølge Daily Mail mister prins Andrew også sin apanage, men beholder stadig sit hjem i Windsor og en indkomst fra sin mor, dronning Elizabeths private formue.

Læs mere om: