21. jul. 2018
Af Niels Burgos

Sommerslottet som gør dronning Elizabeth allermest lykkelig

dronning elizabeth
Dronning Elizabeth.
Foto: AOP
Torsdag den 19. juli rejste dronning Elizabeth til Skotland på sommerferie til sit elskede Balmoral Castle. Men hun kan endnu ikke flytte ind på selve slottet.

Den engelske dronning er ankommet til Skotland, hvor hun hvert år tilbringer nogle uger på sit elskede Balmoral Castle i det skotske højland. Og det er tydeligvis en ferie, hun ser frem til år efter år.

Allermest lykkelig på Balmoral

I dokumentarprogrammet, som blev lavet i forbindelse med dronningens 90-års fødselsdag, fortalte dronningens barnebarn, prinsesse Eugenie:

"Jeg tror, farmor er allermest lykkelig dér. Jeg tror, hun virkelig elsker højlandet. Spadsereture, picnics, hunde - masser af hunde, der er altid hunde - og gæster, der kommer og går hele tiden. Det er en skøn base for farmor og farfar, når vi andre kommer op og besøger dem. Her er der bare plads til at ånde og løbe omkring".

https://imgix.billedbladet.dk/16.2.83197139.jpg
Balmoral Castle
Foto: All Over Press

Dronning Elizabeth må dog vente endnu et par uger med at rykke ind på selve slottet, der har åbent for turister resten af juli. Indtil da flytter hun ind på den nærliggende Craigowan Lodge - et smukt syv-værelses stenhus, der er en del af slottets ejendom, og som ligger små to kilometer fra selve slottet.

https://imgix.billedbladet.dk/10.1342328a.jpg
Craigowan Lodge
Foto: All Over Press

Læs mere om: