Tirsdag, 10. juli 2012 - af af Karina Didriksen

Stjal fra prinsesse Dianas bryllups-brunch

Prinsesse Diana

Prinsesse Diana

Foto: AOP
En englænder sælger et stykke toast, som hun tog fra Charles og Dianas morgenmad på deres bryllupsdag i 1981.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men et stykke 31 år gammel toast med et royalt fingeraftryk er dukket op i England og bliver nu sat på auktion.

På prins Charles og prinsesse Dianas bryllupsdag den 29. juli 1981, besøgte englænderen Rosemarie Smith sin datter, der var tjenestepige på Buckingham Palace.

Her fik den engelske dame øje på en rest af Charles og Dianas morgenmad, der lå på en bakke uden for deres værelse på slottet. Rosemarie snuppede straks det lille toast-stykke - det kunne jo blive penge værd i fremtiden.

Den nu 83-årige Rosemarie havde opbevaret det ristede stykke brød i en lufttæt beholder, men nu har hun været forbi et auktionshus med sin souvenir.

- Vi havde ikke talt så meget om det siden, men William og Kates bryllup sidste år og dronning Elizabeths diamantjubilæum har gjort de royale mere populære end nogensinde. Det fik mig til at tænke på, at min toast kunne være værdifuld, siger Rosemarie til BBC News.

Det historiske stykke toast er blevet vurderet til at være omkring 5000 kroner værd. Det bliver auktioneret i Etwall, Derbyshire, den 19. juli.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden