Tag en drink med dronning Elizabeth

Dronning Elizabeth.

Dronning Elizabeth.

Foto: AOP
Buckingham Palace lancerer nu sit helt eget mærke af gin - dronningens favoritdrink.

Herhjemme serverer dronningen den historiske Rosenborgvin ved ganske særlige lejligheder. Det er en rhinskvin, som siden 1598 har været en fast bestanddel af det kongelige nytårstaffel. Smagen kan vistnok diskuteres ...

I England griber man den slags an på en lidt anden måde. Et helt nyt mærke af premien London dry gin er kommet til salg i butikkerne på de kongelige slotte - og svarer til den gin, som også drikkes indenfor murene hos de kongelige.

 

Dronningens favorit

Gin'en er fremstillet af 12 forskellige urter, hvoraf flere kommer fra haven bag Buckingham Palace - bl.a. havthorn, citronverbena samt blade fra morbær-træet.

Foto: Mega

Buckingham Palace's nye gin vil blive serveret ved alle officielle begivenheder på slottet. Den beskrives som en perfekt "tørst-slukker" - og det anbefales, at den hældes i en isfyldt shaker, før den tilsættes tonic og pyntes med en skive citron. 

Dronningens tidligere kok, Dannen McGrady, siger, at majesæten er en mangeårig fan af gin - og nyder et glas gin med Dubonnet, en skive citron og masser af is. 

Se vores tilbud på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan!

 

En flaske af den nye, kongelige spiritus koster ca. 325 kroner, men kan kun købes i England. Overskudet går ubeskåret til velgørende formål.

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden