11. jun. 2020
Af Malan Joensen

Ukendt video dukket op: Se hvordan prinsesse Diana strålede ved sit bryllup

Prinsesse Diana, prins Charles
Prinsesse Diana og prins Charles.
Foto: AOP
Det var en ganske særlig dag, da lady Diana Spencer og prins Charles sagde ja til hinanden.

Da lady Diana Spencer gik op ad kirkegulvet i St Paul's Cathedral i London den 29. juli 1981 for at blive gift med prins Charles, bar hun det spektakulære Spencer-diadem, der modsat ved mange andre royale bryllupper, ikke stammede fra dronning Elizabeths smykkeskrin, men tværtimod fra brudens egen familie.

Diademet strålede om kap med den smukke brud, som man, til trods for sløret foran ansigtet, kunne se var spændt og forventningsfuld.

Der blev taget et hav af billeder på den historiske dag, ligesom TV-kameraerne forsøgte at fange alle de gode øjeblikke.

Nu er der imidlertid dukket optagelser op, som ifølge Hello Magazine ikke har været set før.

De stammer fra instagramprofilen @lady.diana.forever, og optagelsen, hvor Diana går ned ad kirkegulvet viser det fantastiske diadem i al sin stråleglans.

Der er også fine TV-billeder med prinsen og prinsessen, der ankommer til receptionen på Buckingham Palace og med fælles hjælp får styr på brudekjolens enorme slæb på mere end syv meter.

Den sidste optagelse er også meget bevægende.

Den viser prinsesse Diana tæt på, da hun træder ud på balkonen på Buckingham Palace.

Hun smiler lykkeligt og ser rørt ud over den store opbakning fra de mange briter, der fejrede parret på deres bryllupsdag.

Se videoerne hos Hello Magazine.

Lady Diana Spencer og prins Charles' bryllup den 29. juli 1981 var en helt særlig historisk begivenhed, der ifølge BBC blev fulgt af 750 millioner TV-seere i 74 lande.

BBC har et sammendrag fra brylluppet på knap fire minutter, der kan ses her.

Læs mere om: