Torsdag, 1. juli 2021 - af Malan Joensen

Undrede du dig også? Her er forklaringen på Diana-statuens børn

Prinsesse Diana. Indsat: Statuen i Sunken Garden.
Prinsesse Diana. Indsat: Statuen i Sunken Garden.
Fotomontage: MEGA og Ritzau Scanpix
Der er blevet afsløret en flot statue af prinsesse Diana på det, der ville have været hendes 60-års fødselsdag.

Den helt store markering af det, der ville have været prinsesse Dianas 60-års fødselsdag, fandt sted torsdag eftermiddag i Sunken Garden ved Kensington Palace.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Her var en lille kreds af Dianas nærmeste familie samt skulptøren Ian Rank-Broadley, havedesigner Pip Morrison m.fl. samlet for at se prins William og prins Harry afsløre en smuk statue af deres elskede mor. 

Statuen i bronze viser Diana omgivet af tre børn, og det har fået flere til at undre sig over, hvad børnene symboliserer.

Ifølge flere britiske medier, deriblandt Sky News, har man fra kongehusets side forklaret det således, at de tre børn repræsenterer den "universalitet og den indvirkning, hendes arbejde havde på generationerne". 

Til avisen Daily Mail har skulptøren Ian Rank-Broadley forklaret, at børnene ikke er baseret på virkelige mennesker.

- Jeg tror, vi følte, at prinsessen måske ville virke isoleret, hvis hun stod der helt alene. Og en af de ting, der gik igen i mine snakke med venner og familie var, at hun var sådan et venligt og socialt menneske, og at hun havde en særlig varme overfor børn. Og på mange måder understreger det hendes humanitære arbejde og viser, hvor beroligende og trøstende, hun kunne være. 

Se flere billeder af statuen herunder:

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden