VIDEO: Prins Charles holdt tosproget tale i Canada

Prins Charles og Camilla, hertuginden af Cornwall, i Memorial Hall af Confederation Centre of the Arts.

Prins Charles og Camilla, hertuginden af Cornwall, i Memorial Hall af Confederation Centre of the Arts.

Foto: AOP
Prinsen af Wales viste på sin tredje dag i Canada, at han også kan tale fransk.

Tredjedagens canadiske begivenheder for prinsen af Wales og hans kone, Camilla, hertuginden af Cornwall inkluderede en bred og varieret rejseplan.

Dagen startede med at prins Charles modtog en ærespris, Symons Medal, der gives til ham for hans arbejde for Canada, og i sin takketale, fortalte prinsen at ”han aldrig har været i stand til at ignorere udfordringer”.  Han tog udfordringen op og oversatte noget af talen til fransk, og i den følgende YouTube-video står det klart, at han har styr på sproget.

Senere på dagen besøgte prins Charles også Bonshaw Provincial Park, hvor han tog del i en aboriginal-ceremoni hvor han blandt andet fik blæst rensende røg i ansigtet. Prinsen, der nævnte at han havde oplevet en lignende ceremoni i Mellemøsten, var fascineret.

Hertuginde Camilla havde også en spændende dag, hvor hun fik et smukt, håndlavet hårbånd af en smilende skolepige på Immanuel School, hvor alle de små piger gik med håndlavede, royale hårbånd.

Apropros udsmykning, havde hertuginden sin Faberge Lily of the Valley-broche på, hvilket oprindeligt var en gave fra Nikita Khrushchev til Dronningemoderen under hans besøg til England i 1956.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Royalista.com

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden