24. jan. 2021
Af Malan Joensen

Vidste du det? Her er Harry og Meghans søn placeret i arvefølgen

Archie Harrison med mor Meghan og far Harry i efteråret 2019.
Archie Harrison med mor Meghan og far Harry i efteråret 2019.
Arkivfoto: MEGA
Archie Harrison Mountbatten-Windsor er stadig en del af den britiske arvefølge, selv om forældrene har sagt nej tak til et liv som kongelige profiler.

Alt tyder på, at Harry og Meghans søn Archie, der bliver 2 år den 6. maj, vil tilbringe tilværelsen langt fra den officielle del af det britiske kongehus med alt hvad dertil hører af officiel pomp, pragt og parader.

Forældrene har valgt et liv og en hverdag, hvor de netop ikke er fremtrædende royale profiler, og hvor deres søn således heller ikke forventes at deltage i noget som helst i officielt royalt regi.

Selvfølgelig skal han stadig på ferie i England og besøge bedstefar prins Charles og oldemor dronning Elizabeth, når der igen bliver mulighed for at rejse, men det bliver med al sandsynlighed ganske privat.

Men selv om han således ikke kommer til at spille nogen som helst fremtrædende rolle i det britiske monarki, har han stadig sin plads i arvefølgen, ligesom prins Harry.

Selv om han og Meghan besluttede sig for at træde ud af kongehuset, har det nemlig ikke ændret på arvefølgen, der hvad angår de 10 første pladser ifølge kongehuset ser således ud:

1. Prins Charles

2. Prins William

3. Prins George

4. Prinsesse Charlotte

5. Prins Louis

6. Prins Harry

7. Archie Harrison Mountbatten-Windsor

8. Prins Andrew

9. Prinsesse Beatrice

10. Prinsesse Eugenie

Lille Archie har iøvrigt efter forældrenes ønske ikke fået titel af prins, men betegnes i stedet for på kongehusets hjemmeside som "Master Archie Harrison Mountbatten-Windsor".

Læs mere om: