Torsdag, 15. juni 2017 - af Niels Burgos

William, Kate og Harry hjælper ofrene for højhusbranden

Prins William, hertuginde Catherine og prins Harry.
Prins William, hertuginde Catherine og prins Harry.
Foto: All Over
Den frygtelige højhusbrand i London har berørt de engelske kongelige dybt.

I London har man stadig svært ved at fatte omfanget af den tragedie, der ramte storbyen, da et 24-etagers højhus natten til onsdag brød i brand. Endnu kender man ikke det endelige antal omkomne, men det ligger fast,

at de menneskelige omkostninger er enorme - både for de efterladte, de mange hårdtsårede og de hundredvis af familier, der er blevet hjemløse.

Tradedien har også gjort indtryk på Kensington Palace. Herfra har prins William, hertuginde Catherine og prins Harry i fællesskab doneret et pengebeløb til den hjælpefond, som avisen Evening Standard har etableret - med en opfordring til alle om at følge deres eksempel.

 

Grenfell Tower efter den frygtelige brand
Foto: All Over

I en udtalelse fra Kensington Palace hedder det:  

"Tragedien i Grenfell Tower har efterladt mange mennesker med behov for øjeblikkelig hjælp. Hertugen og hertuginden af Cambridge samt prins Harry er glade for, at Evening Standards hjælpefond øjeblikkeligt er skredet til handling. Som beboere i lokalområdet ønsker de straks at yde deres bistand".

Støtte fra dronningen

Også fra dronning Elizabeth og prins Philip er der støtte til ofrene for branden:

"Mine tanker og bønner er hos de familier, der har mistet deres elskede - og de mange, som stadig er hårdtsåret på hospitalerne. Prins Philip og jeg ønsker at vise respekt for brandfolkenes mod - og  hylde de mange øvrige redningsfolk, der satte deres liv på spil for at redde andre. Det varmer også vore hjerter at se den fantastiske generøsitet hos de frivillige fra lokalsamfundet, som er gået sammen om at yde hjælp til ofrene for denne forfærdelige tragedie".

Indtil nu er 17 personer bekræftet omkomne i branden. 34 er stadig på hospitalet - heraf 17 i kritisk tilstand. Endnu har man ikke kunnet gennemgå det udbrændte højhus - så det frygtes, at det endelige antal omkomne vil stige betydeligt.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden