Torsdag, 12. januar 2023 - af Christinna Braun

Først et halvt år efter forlovelsen, fik Anne-Maries far det at vide: Kongen blev så befippet, han låste Konstantin inde på toilettet

Kong Frederik 9., dronning Ingrid, prinsesse Anne-Marie og kronprins Konstantin. 
Kong Frederik 9., dronning Ingrid, prinsesse Anne-Marie og kronprins Konstantin. 
Foto: Elfelt
Kong Frederik 9. blev noget overrasket over, hans yngste datter var blevet forlovet.

Den unge, danske prinsesse Anne-Marie, yngste datter af kong Frederik 9. og dronning Ingrid, var kun 13 år, da hun i 1959 mødte sit livs kærlighed.

Den lidt ældre græske kronprins Konstantin, den senere kong Konstantin, var 19 år ved første møde, og der skulle gå tid, før de fik øjnene op for hinanden.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et par år efter første møde, så kronprins Konstantin et billede af prinsesse Anne-Marie i et blad, og her forelskede han sig i den unge prinsesse. Han fik arrangeret, at Anne-Marie blev brudepige ved hans søster prinsesse Sofias bryllup, og her blev hun også forelsket i ham.

Anne-Marie var på det tidspunkt 15½.

Samme sommer friede kronprins Konstantin til prinsesse Anne-Marie, men der skulle gå et halvt år, før den unge kronprins havde taget mod til sig og spurgte hendes forældre om lov til at gifte sig med hende.

Den svære samtale med kong Frederik 9., Anne-Maries far, endte dog heller ikke helt, som Konstantin havde planlagt.

Det fortalte han om i det store guldbryllupsinterview, som BILLED-BLADET lavede med kong Konstantin og dronning Anne-Marie i 2014.

- Som De måske ved, låste han mig inde på toilettet. Han anede simpelthen ikke, hvad han skulle stille op med mig, da jeg fortalte ham, at jeg ville giftes med hans yngste datter. Så jeg var låst inde, mens han gik ud for at finde min kommende svigermor og fortælle hende, hvad jeg havde sagt. Hun spurgte ham ”Jamen, hvor er Konstantin”, og min svigerfar svarede: ”Jeg har lukket ham inde”. ”Jamen, så luk ham ud igen og lad os få noget champagne”, svarede hun. Min svigerfar havde et kæmpestort hjerte og brummede bare lidt. Jeg vidste, han var glad for det, ellers havde han smidt mig ud.

Kong Frederik syntes vel, at det var vældig ungt at blive forlovet som 16-årig?

- Ja, og jeg er enig, det er en meget ung alder, fortalte dronning Anne-Marie i guldbryllupsinterviewet i 2014, og kong Konstantin stemte i:

- Ja, jeg ville ikke tillade en af mine døtre at forlove sig som 16-årig!

Kong Konstantin døde, 82 år gammel, den 10. januar 2023. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden