Søndag, 19. februar 2023 — af Ulrik Ulriksen

Anne-Marie glad for rørende dansk detalje med stor betydning: Kong Konstantins gravsten fortæller smuk historie på helt enkelt måde

Kong Konstantin og dronning Anne-Marie
Kong Konstantin og dronning Anne-Marie
Foto: Ritzau/Scanpix
I dag har den græske kongelige familie taget afsked med kong Konstantin en sidste gang ved gravstedet ved Tatoi udenfor Athen. Konstantins gravsten har en inskription, der fremhæver noget helt særligt og byder på en dansk detalje af stor betydning.

Dagens helt private mindeceremoni ved kong Konstantins gravsted udenfor Athen var en god oplevelse for dronning Anne-Marie og den nære familie, som var samlet, da man indviede graven.

Anne-Marie ved Konstantins grav

Kranse og blomster blev lagt ved graven ved Tatoi slottet, hvor alle kunne beundre den smukke gravsten, hvis inskription er med bogstaver fra det græske alfabet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På gravstenen kan man blandt andet læse følgende:

Konstantin II

Konge af Grækenland

Prins af Danmark

Født i Athen 2. juni 1940 – død i Athen 10. januar 2023

Olympisk Mester

Vigtig dansk detalje

Der er en enkelt undtagelse, hvad angår græske bogstaver på gravstenen, og det er “Prins af Danmark”, som er skrevet på dansk – en rørende og meget betydningsfuld detalje.

Bemærkelsesværdigt er det desuden, at Konstantins olympiske guldmedalje i sejlsport fra Legene i Rom i 1960 fremhæves med inskriptionen “Olympisk Mester” på den smukke gravsten.

Der er ingen tvivl om, at alt fremhævet i inskriptionen på gravstenen har haft en stor betydning for kong Konstantin og har været noget, han har været stolt af.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden