Tirsdag, 17. december 2013 — af af Annelise Weinmann

Anne-Marie og Konstantin flytter permanent til Grækenland

Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Parret har solgt huset i London for et svimlende beløb og har nu lejet et hus på Peloppones i kong Konstantins hjemland.

Kong Konstantin og dronning Anne-Marie er netop nu midt i en stor omvæltning i deres liv.

Allerede i foråret flyttede de tilbage til Grækenland, og nu bliver de der permanent.

Det er nemlig lykkedes parret at få solgt deres store hus i London-bydelen Hampstead for hele 87 millioner kroner, erfarer BILLED-BLADET.

Eksklusivt London-hjem

Huset var vurderet til 10 millioner pund, knap 90 millioner kroner, men det royale par måtte gå omkring 175.000 kroner ned i pris. Huset ligger på Linnell Drive, der er en særdeles eftertragtet adresse i London. Inden for de seneste fem år er der kun solgt ét hus mere på den lille, private vej.

Ejendommen, som kong Konstantin og dronning Anne-Marie har boet i siden 1974, er så stor, at den kunne rumme hele familien, da alle børnene boede hjemme. Ud over tre smukke stuer er der også seks dejlige soveværelser samt seks badeværelser, og for den rette køber er det et meget smukt hus med en dejlig have. Den er til dels anlagt af dronning Ingrid, der var meget have- og blomsterinteresseret og jævnligt besøgte sin yngste datter i England.

Har lejet hus i Grækenland

Parret har foreløbig lejet et hus i Porto Heli, en smuk by på halvøen Peloppones, hvor de tidligere år har holdt sommerferie.

Den ligger kun to timers kørsel fra Athen og den internationale lufthavn, men samtidig er Porto Heli en del af det gamle Grækenland og ligger nær mange store arkæologiske fund, som parret jævnligt besøger med deres gæster. Det er et afslappet område med mange rige beboere og store, smukke huse, som ligger i afskærmede og rolige bugter helt for sig selv.

Det er her, Konstantin og Anne-Marie ønsker at slå sig ned. Hvorvidt de bliver boende i det hus, de har nu, er ikke afgjort, men de har i hvert fald lejet det med forkøbsret. De skal først og fremmest finde ud af, om huset er det helt rigtige for dem, eller om de hellere selv vil bygge et. Uanset hvad de gør, skal stedet nok hurtigt få et hjemligt præg.

Da kong Konstantin i 2010 fyldte 70 år, ønskede han sig træer og buske, som han kunne tage med, når han flyttede tilbage til Grækenland. Der var både oliventræer, cypresser, figen- og appelsintræer på gavebordet, og de er klar til at blive plantet ud, hvornår det skal være.

Regeringen tog slottet

Den græske kongefamilie har tidligere haft mange ejendomme i Grækenland, men i 2002 fratog den græske regering kongen alle hans besiddelser. Ikke mindst tabet af det lille slot, Tatoi, hvor Konstantin og Anne-Marie boede en stor del af deres ægteskabs første lykkelige år, og som senere blev Alexias og Pavlos’ første barndomshjem, var et smerteligt tab.

Kong Konstantin klagede over tabet af sine ejendomme til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, der dog endte med at godkende den græske regerings disposition. Som dispensation fik kongen bevilget knap 100 millioner kr. i erstatning. Dem brugte han til at skabe en humanitær fond. ”I min elskede hustrus græske navn, Anna-Maria”, som kongen sagde.

Et hus i Porto Heli koster rigtig mange penge, især hvis det skal kunne rumme hele kong Konstantin og dronning Anne-Maries store familie. Nu har parret fået de mange millioner fra salget af huset i England, og de kan snart indlede en ny fase i deres liv.

En årelang drøm er på vej til at gå i opfyldelse.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden