Lørdag, 18. februar 2023 — af Ulrik Ulriksen

Bevægende scene fra kirken: Sådan ærede dronning Anne-Marie og hendes børn og børnebørn kong Konstantin

Dronning Anne-Marie og familien til mindegudstjeneste
Dronning Anne-Marie og familien til mindegudstjeneste
Foto: Private office of the greek royal familiy
For dronning Anne-Marie og hendes børn og børnebørn var det vigtigt at få taget en sidste afsked med kong Konstantin på den 40. dag efter kongens død. Familien bad for Konstantin i Metropolis Katedralen.

Mindegudstjenesten for kong Konstantin i Metropolis Katedralen blev en smuk oplevelse for alle, der oplevede den i det historiske kirkerum midt i den græske hovedstad Athen.

Dronning Anne-Marie sad foran alteret sammen med familien, og sammen med sine børn og enkelte af børnebørnene – Konstantin Alexios, Maria Olympia og Achileas Andreas – samt kong Konstantins søstre dronning Sofia og prinsesse Irene.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Også kronprins Pavlos’ elskede kronprinsesse Marie-Chantal, prinsesse Theodoras forlovede Matthew Kumar samt prins Nikolaos hustru prinsesse Tatiana og prins Philippos’ kone prinsesse Nina sad ved alteret.

Dronning Anne-Marie og familien i bøn

Den måske mest rørende del af mindegudstjenesten var, da dronningen Anne-Marie og resten af familien ærede kong Konstantin med en bøn.

Dronning Anne-Marie og familien i bøn
Dronning Anne-Marie og familien i bøn
Foto: Private office of the greek royal familiy

Dronning Anne-Marie og dronning Sofia bad stående, mens alle andre i familien var på knæ, og prinsesse Irene var siddende.

Familien sendte gode tanker kong Konstantin under bønnen i Metropolis Katedralen, der søndag efterfølges af en højtidelig ceremoni ved det royale gravsted ved Tatoi Slottet nord for Athen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden