26. mar. 2022
Af Marianne Singer

Den mest anonyme af dronning Anne-Maries børn: Sådan er prinsesse Alexias liv

Prinsesse Alexia. 
Prinsesse Alexia.
Foto: Hanne Juul
Dronning Anne-Maries ældste datter, prinsesse Alexia, 56, har igennem mange år levet en forholdsvis anonym tilværelse på Lanzarote med sin mand og parrets fire børn.

Dronning Anne-Maries datter prinsesse Alexia er den af det græske kongepars børn, som gennem årene har levet den mest anonyme og fra offentligheden tilbagetrukne tilværelse.

Prinsesse Alexia flyttede som ung i 1992 til Barcelona, hvor hun først studerede historie og derefter videreuddannede sig indenfor pædagogik med speciale i de helt små børn.

Senere arbejde hun for en organisation med fokus på børn med downs syndrom.

Dejlig tid som studerende

Under sit ophold i Barcelona knyttede hun sig, ifølge magasinet Divinity, tæt til sin kusine, spanske prinsesse Cristina, som hun stadig ser meget i dag.

Det var også i den kendte spanske storby, at hun mødte sin mand, Carlos Morales, der på det tidspunkt studerede til arkitekt.

Skønne børn

Parret nåede at blive gift og få to døtre, inden de i 2003 valgte at flytte til den spanske ø Lanzarote for at leve en mere anonym tilværelse.

Efter flytningen fik de yderligere to børn, så de i dag er forældre til Arrietta, 20, Ana Maria, 18, Carlos, 16, og Amelia på 14.

https://imgix.billedbladet.dk/_hjp3704-1.jpg
Prinsesse Alexia og Carlos Morales med deres døtre Ana Maria og Amelia.
Foto: Hanne Juul
https://imgix.billedbladet.dk/_han0375.jpg
Arrietta og Carlos.
Foto: Hanne Juul

Bor i eksklusivt område

Carlos Morales er kendt som en dygtig og talentfuld arkitekt med sit eget arkitektfirma, CMA Resort Designers, der har bidraget til flere store projekter som udvidelsen af lystbådehavnen Marina Lanzarote og forskellige luksuriøse hoteller.

Sammen bor de i det eksklusive område Puerto Calero i Yaiza på den sydlige del af øen i et hus i to etager, som Carlos Morales selv har tegnet.

Aktiv familie

Til huset hører en grund på mere end 5.000 kvadratmeter og en svimmingpool med udsigt over havet.

Prinsesse Alexia og hendes familie elsker at dyrke sport.

Alle sejler, mens prinsessen, ifølge spanske Vanity Fair, har deltaget i flere triatlon-konkurrencer.

Parrets tre døtre dyrker alle synkronsvømning på højt plan for klubben Pingüinos de Arrecife og har deltaget i adskillige store konkurrencer.

Læs mere om: