Lørdag, 16. december 2017 - af af Helle Skram de Friis

Dronning Anne-Marie i sorg: Et sidste farvel til kong Michael

Dronning Anne-Marie, prins Charles, dronniong Sofia, kong Juan Carlos, storhertug Henri, dronng Silvia, kong Carl Gustaf.

Dronning Anne-Marie, prins Charles, dronniong Sofia, kong Juan Carlos, storhertug Henri, dronng Silvia, kong Carl Gustaf.

Foto: Scanpix
Sammen med bl.a. kong Carl Gustaf og dronning Silvia deltog dronning Anne-Marie lørdag i begravelsen af kong Michael i Bukarest.

Selv om han siden 1947 levede  i eksil, og formelt set var eks-konge af Rumænien, fik kong Michael lørdag det, der bedst kan betegnes som en statsbegravelse i Rumæniens hovedstad, Bukarest.

 

Både dronning Sofia og dronning Anne-Maries mand, kong Konstantin, er lige som kong Michael børnebørn af den græske konge, Konstantin I af Grækenland, der var søn af den danskfødte kong George I. Der er således mange nære familierelationer mellem den afdøde kong Michael og mange europæiske kongehuse.

Det varderfor et stort følge, der lørdag 16. december sagde et sidste farvel til den tidligere konge af Rumænien, MIchael I.

Dronning Silvia, kong Carl Gustaf

Foto: Scanpix

Danskfødt dronning

Kong Michael døde den 5. december 96 år gammel i Schweiz, hvor han havde boet i eksil med sin hustru, danskfødte dronning Anne, som gik bort for et år siden.

Til stede ved statsbegravelsen var dronning Anne-Marie, og ifølge det spanske blad Hola deltog hendes søn, prins Nikolaos, også.

Prince Charles  deltog også, og fra Sverige deltog kong Carl Gustaf og dronning Silvia.  Spanske Juan Carlos og dronning Sofia var også i følget, og det samme var Henri - storhertug af Luxembourg.

Vi har her i artiklen valgt at bruge de kongeliges oprindelige titler og rang, selv om vi godt ved, at flere af dem i mange år ikke har siddet på tronerne i deres respektive lande.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden